12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Chester Bennington, solistul formației Linkin Park, a murit. El...

FOTO + VIDEO. Chester Bennington, solistul formației Linkin Park, a murit. El s-ar fi spânzurat în locuința sa din Los Angeles. Comunitatea artistică, în doliu. Formația a lansat un videoclip chiar în ziua tragediei

Solistul formației Linkin Park, Chester Bennington, a fost găsit mort, joi, în locuința sa din Los Angeles. Artistul, în vârstă de 41 de ani, s-ar fi sinucis prin spânzurare, scriu TMZ, The Sun, Billboard.


UPDATE 00.45: În urmă cu două luni, la înmormântarea prietenului său Chris Cornell, Chester i-a adus un omagiu, cântând melodia „Hallelujah”, scrie Billboard.

„Încă vărs lacrimi de tristețe, dar și de recunoștință că am împărtășit niște momente speciale cu tine și cu familia ta minunată. M-ai inspirat în moduri pe care nici nu ți le închipui. Talentul tău a fost pur și fără egal, vocea ta era bucurie și suferință, furie și iertare, iubire și durere, toate împachetate într-un singur element”, a transmis el, la acel moment.

 

 

00.15: Formaţia Linkin Park a lansat un videoclip în dimineaţa în care Chester Bennington s-a sinucis, potrivit variety.com. Videoclipul a fost lansat la ora locală 9.01, înainte ca ştirea să fie dată publicităţii. 

Filmarea pentru cel mai nou single, „Talking to Myself”, cuprinde şi imagini din timpul unui concert. 

 

23.45: Comunitatea artistică deplânge moartea lui Chester Bennington. Chitaristul Mike Shinoda, unul dintre fondatorii Linkin Park, a reacţionat după sinuciderea colegului său, scriind pe Twitter că este „şocat şi cu inima frântă, dar este adevărat". 

 

Duff McKagan, fost basist la Guns'N'Roses, basistul formaţiei Mötley Crüe, Nikki Sixx, Paul Stanley, membru al trupei Kiss, şi-au exprimat regretul faţă de dispariţia colegului lor. 

Jimmy Kimmel, gazda „Jimmy Kimmel Live!" la ABC, a scris pe Twitter: „Chester a fost unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am avut alături de mine în show. Mă gândesc la familia şi la prietenii lui. I se va simţi lipsa teribil". 

Basistul formaţiei Mötley Crüe, Nikki Sixx, şi-a exprimat tristeţea: „Sunt în lacrimi. Chester tocmai îmi spusese cât de fericit era… A fost un om atât de drag şi talentat… Sunt trist pentru familia, colegii de trupă şi fanii lui". 

OneRepublic au transmis: „Oh, Doamne! Odihneşte-te în pace, Chester Bennington! Asta ne-a îndurerat sufletele. Sinuciderea este diavolul pe pământ care este printre noi". 

Paul Stanley, membru al trupei Kiss, a scris: „Nu putem cunoaşte durerea cuiva. Mă rog pentru familie în această tragedie. Dacă ai nevoie de ajutor, caută-l". 

Rhianna a scris pe Instagram: „Cu adevărat cel mai impresionant artist pe care l-am văzut live vreodată. O bestie vocală!"

 


Surse din poliție au declarat, pentru TMZ, că trupul artistului a fost descoperit în locuința sa din Los Angeles, joi, în jurul orei locale 09.00. 

Chester Bennington avea șase copii. El se lupta, de mai mulți ani, cu dependența de droguri și alcool. El a declarat, în multiple rânduri, că s-a gândit să comită suicid, din cauză că a fost abuzat de un bărbat, în copilărie.

TMZ mai notează că artistul era foarte apropiat de muzicianul Chris Cornell, care s-a sinucis în luna mai, prin spânzurare. Pe 20 iulie, Cornell ar fi împlinit 53 de ani. În ziua morții lui Chris Cornell, Chester Bennington a publicat o scrisoare, în care a vorbit despre pierderea sa.

De-a lungul anilor, Linkin Park a fost aclamată pentru hituri precum „In the End”, „Numb”, „Crawling”, „Faint”.

Cine a fost Chester Bennington

Chester Charles Bennington s-a născut la 20 martie 1976. A fost muzicia, cunoscut mai ales ca vocalist principal al formaţiilor rock Linkin Park şi Dead by Sunrise. Chester era originar din Phoenix, Arizona şi locuia în Los Angeles. Muzicianul a fost influenţat de stilul celor de la Loverboy, Foreigner şi Rush, visând sa fie al cincilea membru Depeche Mode.

Înainte de a se alătura trupei Linkin Park, Chester a fost vocalist în Grey Daze şi a părăsit trupa în 1998. Când era pe punctul de a renunţa la o carieră muzicală, Chester Bennington a ascultat o casetă cu Linkin Park şi s-a arătat interesat să colaboreze cu ei. Astfel, în 1999, s-a alăturat formației.

Dupa ce a avut un succes total cu Linkin Park, în 2000, sănătatea lui era fragilă şi a înregistrat albumul „Meteora" fiind bolnav. Chester a avut probleme şi cu soţia sa, Samantha. Ei s-au căsătorit pe 31 octombrie 1996. Pe 19 aprilie 2002 s-a născut fiul lor, Draven Sebastian. În primavara lui 2005, Chester s-a despărţit de iubita lui din adolescenţă. Cei doi fuseseră împreună aproape nouă ani. La doar câteva săptămâni dupa despărţire, pe 2 mai 2005, Chester şi Samantha au divorţat oficial. În urma partajului, Chester şi-a pierdut aproape toată averea acumulată până atunci.

După câteva luni, pe 31 decembrie 2005, s-a căsătorit cu Talinda Bentley. În acel moment, ea era deja însărcinată. Pe 16 martie 2006 a venit pe lume Tyler Lee. Însă fericirea nu a durat prea mult, din cauza unei fane care a început să-i terororizeze. Devon Townsend i-a spionat pe Chester şi pe Talinda, i-a spart parolele lui Chester de la conturile de email si s-a conectat la telefonul său mobil. I-a copiat numerele şi adresele de e-mail ale rudelor şi colegilor de trupă. Cea care l-a agresat a fost prinsă în noiembrie 2006. Astfel, Chester şi-a regăsit liniştea necesară pentru a lucra la albumul „Minutes to Midnight".

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă