Premierul francez recunoaște existența unei breșe de securitate

de David Simion , 09 ianuarie 2015 - stire actualizata la ora 23:48, 09 ianuarie 2015
Premierul francez recunoaște existența unei breșe de securitate

Premierul francez Manuel Valls a recunoscut, vineri seara, că un bilanţ de "17 morţi" în trei zile arată că există "breşe" în dispozitivul de identificare a persoanelor susceptibile de comiterea unor atentate, relatează AFP.

"Există în mod evident o breşă" atunci când înregistrezi un bilanţ de "17 morţi" în trezi zile, a declarat Manuel Valls pentru BFMTV, evocând "sutele de indivizi care pleacă în Siria sau în Irak", unde sunt antrenaţi pentru a participa la activităţi de terorism şi de unde se întorc în ţările de origine.

El a subliniat că autorităţile vor efectua "reţineri" şi "încarcerări" şi vor adopta două legi de combatere a terorismului.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, fiind revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed. Grupul terorist Stat Islamic a revendicat atentatul.

Fraţii Chérif şi Said Kouachi - consideraţi autorii atacului comis miercuri la sediul revistei Cherlie Hebdo - au murit vineri seară în confruntările cu forţele de ordine franceze la sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële. Un bărbat care era ţinut ostatic a scăpat cu viaţă, afirmând că s-a ascuns într-un dulap. Islamistul Chérif Kouachi a sunat la postul BFMTV înainte de intervenţia forţelor de elită franceze şi a declarat că făcea parte din organizaţia teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia. La rândul său, Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris şi presupusul criminal al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris a declarat că s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo şi că făcea parte din grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria. Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). Există informaţii contradictorii privind situaţia celor patru ostatici de la magazinul evreiesc: potrivit unor surse, cei patru sunt grav răniţi; alte surse spun că au fost omorâţi.

Comentarii

 • DAC

  11 ianuarie 2015 14:02

  Ati folosit tot felul de virusi importati si alti agenti de securitate patogeni si coruptivi ca materie prima ignorand omul si facand asfalt din acesta.

  raspunde comentariului
 • DAC

  11 ianuarie 2015 14:00

  Bresa e o chiasma. Chiasma provoca haos. Nu e vorba ca ati primit musulmani sau daca Profetul e de vina ci e vorba daca indivizii primiti in numar excesiv de mare pentru care ar trebui sa raspundeti in Europa sunt suficient de curati ca sa ramana in Europa. Suficient de curati ma refer si la infectii restante sechelare transgenerational ereditarizate care genereaza dificultati de intelegere si Katavolism agresiv care reactiveaza chiasme mai vechi remise in Europa chiar precrestina. Sechelarul activator al Raului poate mmerge pe 2 picioare si chiar cu automobillui altuia sau cu kalasnikov sechestrat.

  raspunde comentariului
 • mahmur intre fantome

  10 ianuarie 2015 9:57

  Inca nu s-au trezit din aburii sampaniei.

  raspunde comentariului
 • observator

  10 ianuarie 2015 7:38

  Eu NU sunt Charliehttpbogdanstoica.roblogulitem20645-martirii-falsi-de-la-charlie-hebdo

  raspunde comentariului
 • sansel

  10 ianuarie 2015 0:37

  E mai usor cu rromii nu ? stii unde sa-i gasesti , ii bagi in avion si apoi faci declaratii la tv. Pacaliciule esti total depasit

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design