5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCine sunt victimele atacului de la Manchester. O britanică, în vârstă de...

Cine sunt victimele atacului de la Manchester. O britanică, în vârstă de 32 ani, „a murit eroic“ în încercarea de a-și proteja nepoata de explozie

22 de persoane au fost ucise în atacul care a avut loc, luni noapte, la Manchester, la sfârșitului concertului cântăreței americane Ariana Grande. Până acum, autoritățile au identificat 17 dintre ele. Printre ei se află, un cuplu de adolescenți de 17, respectiv 19 ani care își doreau să rămână împreună pentru totdeuna.

O britanică, în vârstă de 32 ani,  „a murit eroic“ în încercarea de a-și proteja nepoata de explozie. Două femei, de 45, respectiv 47 de ani, au murit în timp ce își așteptau fiicele pentru a merge acasă. O adolescentă de 18 ani era foarte entuziasmată că urma să-și revadă starul pop preferat. Înainte de concert, a scris pe Twitter: „Sunt atât de bucuroasă că mâine o să te văd“.Familia și prietenii le onorează, cu mesaje emoționante, memoria.

Eilidh MacLeod

Moartea tinerei de 14 ani, Eilidh MacLeod, din insula Barra, Scoția, a fost confirmată. Ea a venit la concertul Arianei Grande împreună cu o prietenă.

„Cuvintele nu pot descrie cum ne simțim.Tocmai ne-am pierdut fiica. Eilidh era plină de viață și se distra mereu. Iubea toată genurile de muzică, indiferent dacă asculta Ariana sau altceva. Ca familie, am dori să exprimăm mulțumirile și recunoștința noastră pentru mesajele de sprijin pe care le-am primit în acest moment dificil“, au declarat părinții lui Eilidh pentru BBC.

Prietena tinerei, Laura MacIntyre, este internată, în stare gravă, la un spital din Manchester.

Chloe Rutherford and Liam Curry

Un cuplu de adolescenți de 17 și, respectiv, 19 ani, din South Shields, au fost mers împreună la concert. Ambele victime au fost declarate dispărute în seara atacului. Familia a inițiat o campanie de căutare pe rețelele de socializare. „Se potriveau de minune. Erau făcuți unul pentru celălalt. Au vrut să fie împreună pentru totdeauna, iar acum chiar sunt“, au spus familiile celor doi într-o declarație comună.

Michelle Kiss

Michelle Kiss a fost soție iubitoare, mamă a trei copii, fiică și soră. „Era dedicată familiei. Suntem devastați de pierderea ei. Ea a plecat de lângă noi și de lângă tot ce îi era mai drag într-un mod tragic, de necrezut“, au declarat rudele ei.

Sorrell Leczkowski

Despre Sorrell Leczkowski, originară din Leeds, se crede că a venit la Manchester Arena împreună cu familia ei pentru a o lua pe sora ei.
Eleva de 14 ani a fost ucisă, iar mama și bunica sunt internate, în stare gravă, în spital. Sora ei, care a fost la concert, a scăpăt nevătămată.

Saffie Roussos

Saffie Roussos, fetița în vârstă de opt ani, a fost „pur și simplu un copil frumos în toate sensurile cuvântului", a declarat Chris Upton, director la școala primară din Lancashire, unde învăța Saffie. „A fost iubită de toată lumea și, ne vom aminti cu drag de căldura și de bunătatea ei.
Știrea despre moartea lui Saffie ,în acest atac îngrozito, a fost  un șoc pentru noi toți. De aceea, doresc să adresez condoleanțe tuturor familiei și prietenilor ei. Gândul că cineva merge la un concert și nu se mai întoarce acasă este devastator ", a mai adăugat Chris Upton.

Olivia Campbell

Olivia Campbell, în vârstă de 15 ani, a fost o „fată superbă", a scris mama ei într-o postare online.

Charlotte Campbell a mai scris: „Odihnește-te în pace, draga mea fiică, luată mult prea devreme dintre noi. Mergi și cântă împreună cu îngerii și continuă să zâmbești mereu. Mami te iubește mult“.  Familia Oliviei a căutat-o toată ziua cu disperare, sperând că este una dintre zecile de persoane internate în spital. Olivia era elevă la liceul din Tottington. Dirigentele ei a descris-o drept o „tânără încântătoare“.

Martyn Hett

Directorul de PR Martyn Hett, în vârstă de 29 de ani, venise la concert împreună cu prietenul său, Stuart Aspinall. Hett, originar din Stockport, era fan al serialului Coronation Street. În 2015,  a dat un interviu pentru  BBC despre tatuajul său cu personajul Deirdre Barlow. „Am primit noaptea trecută tragica veste că minunatul nostru Martyn nu a supraviețuit. A părăsit această lume exact așa cum a trăit mereu: în centrul atenției“, a scris pe Twitter fostul său partener, Russell Hayward.

Elaine McIver

Autoritățile din Manchester au confirmat moartea unei femei, ofițer de poliție, care lucra la poliția din Cheshire. Elaine venise la concert împreună cu soțul ei, care se află în stare critică, și cu cei doi copii, care au fost răniți.
Familia ei a adus un ultim omagiu unei fiice, surori, mame, prietene și colege mult iubite. „Elaine a iubit viața și muzica. In ciuda dispariției ei, ea ar vrea, ca noi toti, sa ne continuăm viața și să nu ne lăsăm intimidați de ceea ceea ce s-a întâmplat. În schimb, ar trebui să ne ridicăm împotriva acestor nedreptăți. Cu toate că îi vom duce dorul extrem de mult, ea va trăi în inimile noastre pentru totdeauna".

Nell Jones

Nell Jones, o elevă de 14 ani din Cheshire, și-a pierdut viața în atacul de la Manchester. Moartea ei a fost confirmată de școala unde învăța.
Directorul școlii, Denis Oliver, a spus că familia fetei a căutat-o neîncetat de când s-a produs explozia, în speranța că o vor găsi în spital.
„Era o elevă populară, mereu cu zâmbetul pe bune. Simt ca și cum aș fi pierdut o soră, nu o colegă de clasă“, a declarat fostul ei tutore.

Alison Howe and Lisa Lees

Două mame, Alison Howe, de 45 de ani și Lisa Lees, de  47 de ani, au fost ucise în timp ce își  așteptau fiicele în foaierul sălii de concerte. Fetele, în vârstă de 15 ani, au rămas sigure.  Fiul vitreg al lui Alison Howe a confirmat moartea ei pe Facebook: „Au luat de lângă noi o mamă frumoasă și o persoană uimitoare.“

Jane Tweddle-Taylor

Jane Tweddle-Taylor, în vârstă de 51 de ani, din Blackpool, a fost ucisă în foaierul sălii de concerte. Ea venise la Manchester Arena împreună cu un prieten  pentru a o lua pe fiica acestuia. Soțul ei, Mark, a spus: "Era o femeie frumoasă și o mamă foarte bună pentru cele trei fiice. Era admirată și plăcută de toată lumea, mai ales de colegii ei de serviciu“, a spus soțul ei Mark.
Taylor lucra ca recepținoeră la Școala Academiei South Shore din Blackpool. Șeful a spus că era o colegă amuzantă și generoasă.

Angelika and Marcin Klis

Soții Marcin și Angelika Klis locuiau în York, dar, la origine, erau polonezi. Au murit în timp ce își așteptau fiicele la finalul concertului.
Ministrul polonez de externe, Witold Waszczykowski, a declarat la un post de radio: "Părinții au venit să-și ia copiii acasă, dar, din nefericire, și-au pierdut viața. Împărtășim durerea familiei și  transmitem tuturor cele mai sincere condoleanțe.“

Kelly Brewster

Kelly Brewster, de 32 de ani, din Sheffield, a murit în timp ce încerca să-și protejeze nepoata de explozie, potrivit declarațiilor familiei. Unchiul femeii, Paul Dryhurst, a spus că Brewster și-a „protejat eroic“ nepoata de 11 ani, care fusese sepărată de sora ei, după ce avut loc explozia. "Kelly traversa una dintre cele mai fericite perioade din viața ei. Ne planificasem să facem multe lucruri împreună. Fiica mea, Phoebe, va fi absolut devastată", a declarat soțul ei.

John Atkinson

Pentru prietenii lui, John Atkinson, în vârstă de 28 de ani, era „un adevărat domn“. Prietenii lui Atkinson au creat o pagină pe rețelele de socializare de strângere de fonduri pentru  a-i ajuta familia. Până acum, s-au strâns  mai mult de 4.000 de lire sterline. „Odihnește-te, în pace, John. Ne rugăm pentru tine și pentru toți cei care au pierit în această tragedie. John a fost iubit de foarte mulți oameni“, a declarat prietena lui care s-a ocupat de strângerea de fonduri, Hayley Dickenson.

Georgina Callander

Studenta Georgina Callander,  despre care se crede că avea 18 ani, o mai văzuse pe Ariana Grande, înainte de concertul din Manchester.
Ea a postat pe contul ei de Instagram o fotografie din 2015, făcută cu cântăreața de 23 de ani.
Înainte de concert, Callander a scris un mesaj pe Twitter adresat Arianei Grande:  „Sunt atât de bucuroasă că mâine o să te văd“.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă