17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Polonia a acceptat, în cele din urmă, să acorde dreptul de...

UPDATE. Polonia a acceptat, în cele din urmă, să acorde dreptul de survol pentru avionul ministrului rus al Apărării. Moscova a calificat refuzul inițial drept o încălcare a normelor internaționale

UPDATE 21.10: Polonia a acceptat, în cele din urmă, să acorde drept de survol avionului ministrului rus al apărării, după îndeplinirea condițiilor cerute, dar refuzul anterior al acestui survol a fost calificat de Moscova drept o încălcare flagrantă a normelor internaționale, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Polonia a refuzat, vineri, să acorde drept de survol unui avion la bordul căruia se afla ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, care se îndrepta către Rusia după o vizită în Slovacia, relatează Reuters și AFP, conform Agerpres. Avionul a fost obligat să se întoarcă din drum și să aterizeze la Bratislava.

Conform autorității poloneze de control al traficului aerian, motivul refuzului a fost că zborul a fost operat sub un indicativ militar, urmând să fie acordată permisiunea de survol numai dacă acesta va fi modificat cu unul civil.

'Acordul diplomatic a fost dat pentru un zbor civil, așa cum a fost în cazul zborului dus, dar, din motive pe care nu le cunoaștem, la întoarcere și-a modificat indicativul pentru zbor militar, ca atare a fost obligat să revină la Bratislava', a explicat purtătorul de cuvânt al acestei autorități.

Guvernul slovac a confirmat aterizarea aparatului la Bratislava, și Ucraina refuzându-i la rândul ei survolul. În așteptarea clarificării situației, Serghei Șoigu a rămas la bordul avionului, un Tupolev-154.

Potrivit Ministerului slovac de Interne, în prezent avionul este realimentat și urmează să decoleze din nou în scurt timp.

Ministrul rus a participat în Slovacia la manifestările ocazionate de aniversarea a 70 de ani de la insurecția națională slovacă împotriva naziștilor.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă