12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialOficial maghiar: Conducerea României desfăşoară "activităţi antiungare"

Oficial maghiar: Conducerea României desfăşoară “activităţi antiungare”

Conducerea României desfăşoară o serie de “activităţi antiungare”, acuză Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, care denunță presupuse eforturi în sensul “destabilizării” bisericilor maghiare, relatează Mediafax.

”Conducerea României a întreprins activităţi antiungare explicite, sub pretextul transparenţei şi justiţiei”, a afirmat Janos Lazar, în faţa membrilor Comisiei pentru Siguranţă Naţională din Parlamentul Ungariei, potrivit MTI.

Există eforturi pentru “destabilizarea” activităţilor şi situaţiei financiare a bisericilor maghiare din România, prin încălcarea libertăţii religioase, a adăugat oficialul ungar.

“În momentul de faţă, nu putem stabili dacă aceste acţiuni sunt legate de cooperarea strânsă dintre conducerea României şi Statele Unite”, a spus Lazar.

Oficialul ungar crede că există “un complot intenţionat şi conştient” de a bloca proiectele de conectare a reţelelor de gaze din România şi Croaţia cu cele din Ungaria.

“Tentativele partidelor şi forţelor politice din Croaţia de a discredita elitele de afaceri din Ungaria sunt fără precedent”, a subliniat şeful de cabinet al lui Viktor Orban, precizând că scopul este atragerea conducerii companiei MOL într-o procedură penală.

Cele mai citite

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă