14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialNiger: Cel puțin 44 de imigranți, între care și bebeluși, au fost...

Niger: Cel puțin 44 de imigranți, între care și bebeluși, au fost găsiți morți în deșert

Cel puțin 44 de migranți, printre care și bebeluși, au fost găsiți morți în deșert, în nordul Nigerului. Ei încercau să ajungă în Libia și, ulterior, în Europa, însă mașina în care se aflau s-a defectat, astfel că ei au murit de sete, informează AFP, citat de Agerpres.

„Numărul migranților morți în deșert pentru moment este de 44", a declarat pentru AFP primarul din Agadez, Rhissa Feltou. Potrivit unei surse locale de securitate, „acești migranți subsaharieni, inclusiv bebeluși și femei, au murit de sete după ce vehiculul lor s-a defectat''.

Același număr de victime a fost anunțat și de Crucea Roșie, care se afla pe teren pentru „a colecta informații precise".

Zona Agadez este placa turnantă a traficului cu migranți care încearcă să ajungă în Europa. Din Niger, migranții trec în Libia, iar de pe coasta mediteraneană a acesteia pornesc către Europa cu ajutorul ambarcațiunilor puse la dispoziție de traficanți. În ultimii ani peste o jumătate de milion de migranți originari din țările Africii subsahariene au reușit să ajungă în acest mod în Europa, majoritatea debarcând în Italia.

Italia și Germania au adresat recent Comisiei Europene o scrisoare în care solicită deschiderea unei misiuni a Uniunii Europene la frontiera dintre Libia și Niger pentru combaterea imigrației ilegale. În scrisoare se menționează că anul acesta din ianuarie și până în aprilie în Italia au debarcat 42.500 de migranți veniți pe ruta mediteraneană, 97% dintre ei fiind îmbarcați pe coastele Libiei.

Cele mai citite

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...
Ultima oră
Pe aceeași temă