7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialMinistrul Peter Szijjarto susține că Ungaria și România au consultari pe tema...

Ministrul Peter Szijjarto susține că Ungaria și România au consultari pe tema migrației ilegale și că la frontiera comună ar putea fi ridicat un gard

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat că Budapesta va lua măsuri suplimentare de protecție a frontierelor, inclusiv prin ridicarea unui gard la frontiera dintre Ungaria și România, dacă presiunile se vor intensifica ca urmare a creșterii numărului de migranți care sosesc pe ruta Balcanilor de Vest, informează luni MTI citată de Agerpres.

Șeful diplomației de la Budapesta a precizat că au loc consultări pe această chestiune cu guvernul român.

Presiunea exercitată asupra frontierelor Europei de către migranții ilegali nu s-a redus și singura soluție pentru rezolvarea acestei probleme a fost luarea de măsuri stricte de protecție a frontierelor de către Ungaria, printre care construcția unui gard la granița sa de sud, a mai spus ministrul de externe ungar.

Mai mult de 50.000 de migranți ilegali au intrat ilegal până în prezent în Italia în acest an, cu 47% mai mult decât în aceeași perioadă în 2016, iar numărul migranților ilegali care au intrat în România a crescut cu 70%, ajungând la 1.054, în aceeași perioadă, a spus Peter Szijjarto într-o conferință de presă.

Szijjarto a menționat mai mulți factori despre care el a sugerat că ar putea juca un rol în posibila creștere a presiunii migratorii asupra Europei în următoarele luni.

Acordul încheiat de Uniunea Europeană cu Turcia privind migrația este fragil pentru că deși Bruxellesul 'i-a dat președintelui turc sarcina să asigure securitatea continentului' european, cu toate acestea liderii UE continuă să critice Turcia, a spus oficialul ungar.

Situația politică din Macedonia este instabilă și este dificil de văzut dacă conducerea țării va fi în măsură sau va dori să mențină măsurile existente de protecție a frontierelor, a adăugat el.

Totodată, șeful diplomației ungare a criticat Bruxellesul pentru 'exercitarea de presiuni' asupra țărilor care fie au rezolvat problema migrației prin instituirea de măsuri pentru contracararea ei sau au elaborat un plan pentru rezolvarea acesteia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă