13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialProcesul de suspendare a lui Trump: Mike Pence, pregătit să preia președinția...

Procesul de suspendare a lui Trump: Mike Pence, pregătit să preia președinția SUA

Democrații au început să lucreze la dosarul de suspendare a președintelui Donald Trump și acuzele sunt din ce în ce mai grave. Între timp, conservatorii au început să pregătească opinia publică pentru Mike Pence la Casa Albă. Strategii suspendării au organizat un sondaj de opinie pentru a vedea cum ar privi americanii o eventuală suspendare a președintelui Trump.

Democrații se gândeau în perspectivă la acest proces, dar desfășurarea evenimentelor legate de relația cu rușii i-a luat oarecum pe nepregătite. Acum se tem că, odată procesul de suspendare început, nu va avea rezultatele scontate dacă este întocmit în grabă, iar opinia publică fără să aibă răgazul de a adopta o poziție.

Conservatorii au demarat deja o informare a opiniei publice în legătură cu pregătirea vicepreședintelui Mike Pence de a prelua administrația, acesta având deja o echipă profesionistă care să o înlocuiască rapid pe a lui Trump. Chiar și avocații Casei Albe și-au dat seama că este cazul să ia în serios ceea ce se întâmplă și au început să se documenteze cu privire la procedura de punere sub acuzare a președintelui american Donald Trump, pentru a fi pregătiți să-l apere. Republicanii nu par a se dezice de președinte, dar nici nu au sărit în apărarea sa până acum, la toate „bombele” lansate împotriva acestuia în ultimul timp.



Procedura de punere sub acuzare nu este deocamdată pe agenda dezbaterilor din Congres. Însă există fapte grave ce ar justifica procedura de suspendare, ca demiterea directorului FBI, James Comey, căruia i-ar fi cerut să nu meargă prea departe cu ancheta privindu-i pe ruși, divulgarea unor informații secrete diplomaților ruși, deși avea acest drept, însă a sacrificat încrederea aliaților tradiționali. Foarte mult depinde demararea procesul de suspendare de ceea ce reușește să facă Trump în turneul pe care l-a pornit în statele din Golf și în Europa.

Vicepreședintele are încredere în Trump

Mike Pence ca președinte al SUA nu este ceva nou. S-a vorbit despre această posibilitate din momentul scandalului cu înregistrarea lui Trump, când vorbea despre cum „să apuci” femeile. Atunci s-a ridicat primul val al republicanilor care cerea înlocuirea candidatului principal, Trump, cu Mike Pence, mult mai pregătit pentru a ocupa o funcție de președinte.



Însă chiar Mike Pence s-a opus acestei inițiative, aplanând tensiunile în rândul republicanilor, declarându-și sprijinul pentru Donald Trump. S-a adresat și susținătorilor financiar ai campaniei, cerându-le să nu-și retragă sprijinul pentru Trump. Și acum, când dezvăluirile referitoare la relațiile cu rușii par a face mai facilă „despărțirea” de Trump, tot Mike Pence este cel care încă îi acordă încrederea sa președintelui în funcție. Și iată că acesta a reușit să convingă 55 de națiuni arabe musulmane să formeze o coaliție împotriva terorismului internațional. La Riad, Arabia Saudită, Donald Trump a susținut un discurs impecabil, dovadă că măcar acum, în „ultimul ceas”, și-a ascultat consilierii și a avut o poziție cu adevărat de președinte american.

Cele mai citite

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă