Migranții din tabăra din sudul Calais, expulzați

de Avram Eliza , 20 februarie 2016 - stire actualizata la ora 23:41, 20 februarie 2016
Migranții din tabăra din sudul Calais, expulzați

Migranții care locuiesc într-o tabără situată în sudul ieșirii din Calaias sunt obligați să plece, după ce Prefectura Pas-de-Calais a emis un ordin de expulzare, relatează Reuters, citat de agenția Mediafax

Ordinul, emis vineri, le dă migranţilor termen să părăsească zona până marţi şi precizează că forţele de ordine vor proceda, începând de miercuri, la o evacuare treptată.

Pe de altă parte, opt asociaţii au avertizat că desfiinţarea a jumătate din "jungla" de la Calasis nu va face altceva decât "să sporească tensiunile şi să fragilizeze şi mai mult" situaţia migranţilor care trăiesc în această tabără improvizată.

Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve le-a răspuns printr-un e-mail că această evacuare urmează să fie pusă în aplicare, însă "în mod treptat şi cu rspectarea persoanelor".

Fabienne Buccio, prefectul Pas-de-Calais, a anunţat în urmă cu o săptămână mutarea a aproximativ 1.000 de migranţi din zona de sud a taberei în Centrul de primire provizorie (CAP) de la Calais şi în Centrele de primire şi orientare (CAO) din Franţa. Unii migranţi au acceptat să se mute în tabăra înfiinţată de stat, însă altele au rămas pe loc. Însă prefectura consideră că un număr insuficient de migranţi a părăsit partea de sud a taberei, care va fi desfiinţată.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design