10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Marine Le Pen, în Rusia: Sunt în favoarea dezvoltării relațiilor cu...

FOTO. Marine Le Pen, în Rusia: Sunt în favoarea dezvoltării relațiilor cu statul rus. Vladimir Putin: Nu vrem în niciun caz să influențăm evenimentele viitoare

UPDATE 14.00: Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, s-a întâlnit, vineri, cu șefa Frontului Național și i-a dat asigurări candidatei de extremă dreapta la președinția Franței, Marine Le Pen, că Rusia nu are intenția de a "interfera" în apropiatele alegeri prezidențiale din Franța, relatează AFP și Reuters.

"Nu vrem în niciun caz să influențăm evenimentele viitoare, dar ne rezervăm dreptul de a comunica cu reprezentanții tuturor forțelor politice ale țării, așa cum fac și partenerii noștri europeni sau SUA", a declarat liderul de la Kremlin.

El a adăugat că este "interesant" să discute cu Marine Le Pen "dezvoltarea relațiilor bilaterale și situația din Europa". "Știu că reprezentați un spectru politic europeană care evoluează destul de rapid", i-a mai spus Putin liderei FN.

UPDATE 13.00: Lidera Frontului Național a fost primită de președintele Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus), Viaceslav Volodin. Vizita sa, anunțată în ultimul moment, a ridicat numeroase întrebări după acuzațiile de amestec al Rusiei în campania prezidențială din Statele Unite ale Americii.

"Sunt în favoarea dezvoltării relațiilor cu Rusia în contextul acestei lungi istorii care leagă cele două țări. Am pledat la toate forurile pentru o cooperare între statele noastre în lupta împotriva terorismului", a afirmat Le Pen la începutul întrevederii.


Președintele formațiunii franceze Frontul Național, Marine Le Pen, va efectua, vineri, o vizită în Rusia la invitația preşedintelui Comitetului pentru Afaceri Externe al Dumei de Stat, Leonid Slutsky, scrie Mediafax. Slutsky este, de asemenea, coordonaturul unui grup de deputaţi pentru consolidarea relaţiilor cu Parlamentul francez.

Vizita va avea loc "ca parte a cooperării apropiate (…) dintre deputaţii Dumei de Stat şi cercurile politice din Franţa", a spus Slutsky.

"Marine Le Pen va lua parte la sesiunea Comitetului pentru Afaceri Externe şi va avea o întâlnire cu conducerea Dumei de Stat. Va avea loc o discuţie pe subiecte vitale aflate pe agenda internaţională cum ar fi războiul împotriva terorismului şi unele aspecte privind cooperarea ruso-franceză", a mai spus el.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă