16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMacron și Obama vor avea o întâlnire privată în Franța

Macron și Obama vor avea o întâlnire privată în Franța

Șeful statului francez, Emmanuel Macron, va lua dejunul, sâmbătă, cu fostul președinte american Barack Obama, aflat în vizită în Franța, au anunțat surse de la Palatul Elysée, citate de AFP, informează Agerpres.

Macron și Obama vor avea "un dejun privat", a menționat aceeași sursă.

Obama se va afla sâmbătă la Paris unde urmează să rostească un discurs la 'Les Napoleons', o rețea de peste 3.000 de reprezentanți ai industriei comunicațiilor.

Axată pe deplasări în teritoriu, întâlniri cu oamenii de rând și marcată de omniprezența soției sale Brigitte, campania electorală purtată de Emmanuel Macron s-a inspirat din cea a lui Barack Obama din 2008, potrivit observatorilor.

Fostul președinte american și-a exprimat oficial sprijinul față de Macron într-o înregistrare video difuzată la 4 mai pe rețelele sociale, cu trei zile înaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Franța care l-a opus pe tânărul candidat de centru reprezentantei extremei drepte, Marine Le Pen.

Barack Obama a deplâns totodată decizia de la începutul lui iunie a SUA de a se retrage din acordul de la Paris privind clima, semnat în 2015 de 195 de țări pentru reducerea încălzirii climatice.

Macron s-a întâlnit la 14 iulie și cu succesorul lui Obama, Donald Trump, care a efectuat o vizită oficială la Paris, amintește France Presse.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă