12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLiderul de la Kremlin legalizează violenţa domestică. Putin a a promulgat, marţi,...

Liderul de la Kremlin legalizează violenţa domestică. Putin a a promulgat, marţi, controversata lege

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a promulgat, marţi, controversata lege prin care violenţa domestică devine legală în Rusia, ceea ce reduce opțiunile juridice de care dispun victimele, dar și pedepsele împotriva agresorilor, citează Agerpres.

Legea dezincriminării violenţei domestice a fost adoptată la sfârșitul lunii ianuarie de majoritatea covârșitoare a deputaților și votată la începutul lunii februarie și de senatori, legea diminuează pedepsele pentru violențele comise în sânul familiei, comutând cei doi ani de închisoare prevăzuți până acum în simplă amendă, cu excepția cazurilor de violențe grave sau de recidivă.

Deputații conservatori care au inițiat acest text l-au prezentat ca având ca scop să corecteze o ‘anomalie’ din legislația rusă: faptul că autorii de violențe domestice sunt urmăriți penal, în timp ce violențele comise în afara cercului familial sunt sancționate pe baza dreptului civil.

Aproximativ 7.500 de femei au murit din cauza loviturilor soțului în 2015, susține asociația ANNA, care ajută femeile victime ale violențelor.

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă