14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialIRAN: Manifestaţie anti Charlie Hebdo la ambasada Franţei

IRAN: Manifestaţie anti Charlie Hebdo la ambasada Franţei

 Studenţi islamişti iranieni vor protesta, luni, în faţa ambasadei Franţei la Teheran  faţă de publicarea de către revista franceză Charlie Hebdo a unei caricaturi cu Profetul Mahomed, considerată o "insultă", a anunţat duminică presa locală, citată de AFP, conform Mediafax

Reuniunea, care va avea loc la ora locală 15.00, este organizată "în semn de protest faţă de insulta săptămânalului francez la adresa Profetului Mahomed", a declarat Sadegh Nasrollahi, membru al Confederaţiei asociaţiilor islamice ale studenţilor independenţi, citat de agenţia Fars.

Nasrollahi a adăugat că zeci de membri ai Parlamentului, dintre care cei ai unor minorităţi religioase recunoscute (creştini, evrei şi zoroastrieni) vor participa la această reuniune.

Citeşte şi: Danemarca: Manifestaţie împotriva islamului violent

Publicarea, miercuri, de către revista satirică a caricaturii a determinat un val de proteste, cu manifestaţii uneori violente, în mai multe ţări în care desenul a fost considerat ofensator.

În Niger, manifestaţiile au degenerat în revolte, sâmbătă, la Niamey, unde au murit cinci persoane. Grupări violente au incendiat cel puţin zece biserici şi magazine aparţinând creştinilor în această ţară cu majoritate musulmană. Cu o zi înainte, la Karachi, un fotograf pakistanez al Agenţiei France-Presse a fost grav rănit de un glonţ în timpul unei reuniuni în faţa consulatului francez.

Caricatura a apărut pe prima pagină a săptămânalului satiric care a fost victima, la 7 ianuarie, a unui atentat soldat cu 12 morţi.

Iranul a condamnat atentatele de la Paris, în special împotriva Charlie Hebdo, dar şi publicarea desenului, apreciind că acesta este un "abuz" faţă de libertatea de exprimare.

Citeşte şi: Vânătoarea „lupilor solitari“

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă