19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. Incendiu într-un bloc cu 27 de etaje din Londra. Operațiunea de...

VIDEO+FOTO. Incendiu într-un bloc cu 27 de etaje din Londra. Operațiunea de stingere a flăcărilor ar mai putea dura cel puțin 24 de ore. Șase persoane au murit și 64 au fost rănite, dintre care 20 sunt în stare critică. Există încă oameni prinși în interior

UPDATE 16.35: Mai multe persoane ar fi încă prinse în blocul în flăcări de la Londra, anunţă poliţia britanică, citată de Reuters.

Totodată, pompierii au anunţat că lupta cu flăcările va dura cel puţin încă 24 de ore.

15.05: Bilanţul răniţilor în incendiul de la Londra a crescut la 64, dintre care 20 sunt în stare critică.



14,00: Șase oameni au murit în urma incendiului care a afectat clădirea de 27 de etaje din Londra, au anunțat serviciile de urgență.


UPDATE 12,00:  Două clădiri de apartamente aflate în apropierea celei în care s-a declanșat incendiul sunt în curs de evacuare din cauza fumului ce a cuprins întreaga zonă, informează presa britanică.

Unii dintre oamenii trimiși la spital sunt tratați pentru mai multe probleme, inclusiv inhalare de fum.

Una dintre persoanele salvate susține că a văzut cum unul dintre vecinii săi a sărit de la etaj, în încercarea de a scăpa. Alţi locatari strigau după ajutor în timp ce se apleacau peste ferestre.


UPDATE 11,00: Peste 50 de persoane rănite au fost transportate la spitale din Londra, au anunțat serviciile de ambulanță.

”Am condus peste 50 de pacienţi la cinci spitale în întreaga Londră, după incidentul de la Grenfell Tower”, a anunţat pe Twitter adjunctul directorului pentru operaţiuni al Serviciului de Ambulanţă al Londrei, Stuart Crichton.


UPDATE 10,30: Purtătorul de cuvânt al pompierilor din Londra a declarat că echipajele au ajuns la locul incendiului după 6 minute de la primul apel și a confirmat că există mai mulți morți în incendiul violent care a cuprins blocul.

Numărul victimelor nu a fost încă evaluat din cauza "complexității clădirii", scrie The Guardian.


UPDATE 10.22:  FOTO + VIDEO. MAE: Ambasada României în Marea Britanie verifică dacă au fost cetățeni români afectați de incendiul dintr-un bloc din Londra

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord verifică dacă au fost cetățeni români afectați de incendiul care a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri, într-un bloc din Londra, a precizat Ministerul de Externe.


09,55: Poliţia Metropolitană a înfiinţat un număr de urgenţă unde pot suna cei interesaţi şi preocupaţi de situaţia familiilor şi a prietenilor posibil afectaţi de incendiul din Grenfell Tower, Kensington.


UPDATE 09,45:  Cel puţin 30 de persoane rănite în urma incendiului din Londra au fost transportate la diferite spitale, informează Reuters citând reprezentanți ai serviciilor de ambulanță.


200 de pompieri au intervenit, în cursul nopții de marți spre miercuri, la un incendiu uriaș care a distrus un bloc de locuințe cu 30 de etaje din vestul Londrei, au anunțat serviciile de prim-ajutor, informează AFP citată de Agerpres.

Poliția londoneză a precizat că, "deocamdată, numai doi răniți primesc îngrijiri la fața locului după ce s-au intoxicat cu fum".

"Poliția, brigada de pompieri și serviciile de ambulanță din Londra sunt la fața locului", a adăugat poliția londoneză.

"Patruzeci de mașini de 200 de pompieri au fost chemați la incendiul de la turnul Lancaster West Estate", în cartierul North Kensington, a făcut cunoscut London Fire Brigade.

Fotografii publicate de martori pe rețele sociale arată întregul imobil practic în flăcări. Mai mulți martori au afirmat că s-au auzit țipete în interiorul clădirii.

Pompierii au fost chemați în jurul orei 01.15 (00.15 GMT) la incendiul care s-a declanșat în acest turn construit în anul 1974.

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă