12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialGoogle, Facebook și Apple, printre companiile americane care critică decizia președintelui Donald...

Google, Facebook și Apple, printre companiile americane care critică decizia președintelui Donald Trump de a retrage SUA din Acordul climatic de la Paris

Companii precum Apple, Google, General Electric, Facebook, Goldman Sachs şi Walt Disney critică decizia preşedintelui Donald Trump de a retrage Statele Unite din acordul climatic de la Paris, informează BBC News, informează Mediafax.

Companiile de cărbune din Statele Unite susţin decizia preşedintelui Trump, argumentând că vor fi salvate locuri de muncă, iar reglementările vor fi slăbite. „Schimbările climatice sunt reale. Industria trebuie să conducă şi nu să depindă de guvern", a transmis, pe Twitter, Jeff Immelt, director executiv al General Electric.


Citește și:  VIDEO. Președintele Emmanuel Macron a împrumutat sloganul lui Trump, într-un mesaj privind Acordul climatic de la Paris: Să facem planeta noastră măreaţă din nou!

Președintele francez Emmanuel Macron a precizat, într-un mesaj video, că respectă decizia președintelui american Donald Trump de a scoate Statele Unite din Acordul climatic de la Paris, însă s-a declarat dezamăgit. Mai mult, el a ironizat sloganul președintelui republican din campania prezidențială – „Să facem America măreață din nou”, și a transmis comunității internționale că este momentul să „facă planeta măreață din nou”.


Elon Musk, directorul Tesla, a confirmat că va renunţa să facă parte din grupul de consiliere al Casei Albe. „Plec din consiliile prezidenţiale. Schimbarea climatică e reală. Retragerea din acordul de la Paris nu este benefică nici pentru America, nici pentru restul lumii", a scris, pe Twitter, Musk.

Directorul general al Walt Disney, Robert Iger, a anunţat, de asemenea, că va renunţa la funcţia de consilier. Alte companii, printre care Morgan Stanley, PepsiCo, Walmart, Apple şi Google, au transmis declaraţii, joi, prin care au reafirmat angajamentele de protejare a mediului înconjurător.

Directorul Apple, Tim Cook, a declarat pentru Financial Times că a vorbit, miercuri, cu preşedintele Trump şi a încercat să îl convingă să păstreze Statele Unite în Acordul climatic, dar eforturile lui nu au fost suficiente. Câteva companii energetice, precum Exxon Mobile şi Chevron, au cerut administraţiei Trump să se retragă din Acord.


 Citește și: Comunitatea internațională critică decizia lui Donald Trump de a se retrage din Acordul climatic de la Paris. Merkel, Trudeau și Macron, dezamăgiți de decizia președintelui american

Președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel și premierul canadian Justin Trudeau sunt printre liderii internaționali care au criticat decizia președintelui american Donald Trump de a se retrag din Acordul climatic de la Paris, semnat de 195 de țări. Totodată, purtătorul de cuvânt al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a precizat că decizia Statelor Unite este „o mare decepție”. Pe plan intern, contracandidata democrată la alegerile prezidențiale, Hillary Clinton, și fostul președinte al SUA, Barack Obama, și-au exprimat nemulțumirea.


Președintele american Donald Trump a anunțat, joi, de la Casa Albă, ieșirea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, după cum a promis să facă în timpul campaniei electorale, în numele apărării locurilor de muncă ale cetățenilor americani și sloganului „America pe primul loc".

„Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris asupra climei", a declarat liderul de la Casa Albă. El a adăugat că dorește ca „nimic să nu se poată opune" acțiunilor sale de a redresa economia americană. Donald Trump a mai afirmat că Acordul de la Paris este în dezavantajul Statelor Unite, dar este dispus să negocieze un nou acord asupra schimbărilor climatice „în termeni echitabili pentru Statele Unite".

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „Cetățenii vor putea să fie despăgubiți de primării dacă se îmbolnăvesc din cauza aerului poluat”

Românii care se îmbolnăvesc din cauza poluării pot cere despăgubiri autorităților locale, după ce directiva privind calitatea aerului a fost votată astăzi la Strasbourg...

UTA lui Mircea Rednic a „topit” Oțelul, la Arad

UTA Arad s-a impus cu scorul de 3-1 în fața formației Oţelul Galaţi, pe teren propriu, în etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1. Toate...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă