33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialGERMANIA: Catedrala din Koln îşi va stinge luminile, în semn de protest...

GERMANIA: Catedrala din Koln îşi va stinge luminile, în semn de protest faţă de manifestaţiile antiislam

Catedrala va stinge luminile timp de aproape trei ore, pe durata demonstraţiei organizate de mişcarea Pegida, care militează împotriva aşa-zisei "islamizări a Occidentului", urmând exemplul Semperoper din Dresda. În decembrie, peste 17.000 de persoane au mărşăluit în oraşul Dresda alături de "Europenii patrioţi împotriva islamizării Occidentului", cântând colinde de Crăciun şi fluturând steaguri germane, informează Mediafax.

Popularitatea subită a Pegida a şocat principalele partide din Germania şi a provocat dezbateri aprinse în timp ce ţara se confruntă cu un număr record de solicitanţi de azil. În noiembrie, clădirile destinate găzduirii solicitanţilor de azil au fost avariate în cadrul unui atac în apropiere de Nuremberg, în timp ce pe ziduri au apărut svastici şi mesaje antiimigraţie.

Marşul de luni este ultimul din seria de proteste săptămânale care a avut loc în Germania împotriva imigraţiei şi "extremismului" începând din octombrie.

Mişcarea Pegida insistă că se opune doar extremismului, nu şi imigranţilor sau islamului în sine, dar demonstraţiile au primit sprijin din partea grupărilor neonaziste de extremă-dreapta, generând îngrijorări potrivit cărora sentimentul xenofobic s-ar putea amplifica.

Imigraţia a fost un subiect foarte dezbătut în Germania în 2014, după o creştere a numărului de solicitanţi de azil, determinat de războaiele din Siria şi Irak. Germania primeşte cel mai mare număr de solicitanţi de azil dintre toate ţările membre UE.

Cele mai citite

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă