14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFranța vrea să închidă tabăra de imigranți de la Calais

Franța vrea să închidă tabăra de imigranți de la Calais

Guvernul francez a anunțat vineri că dorește să închidă cât mai rapid posibil tabăra de imigranți de la Calais, transmite AFP, preluată de Agerpres.

“Vom găsi o soluție eficace dacă dăm dovadă de perseverență și metodă (…) până la închiderea definitivă a taberei, care aș dori să aibă loc cât mai curând posibil”, a declarat ministrul de interne Bernard Cazeneuve într-un discurs pentru forțele de ordine de la Calais. 

Populația taberei de la Calais, înființată în primăvara lui 2015, a atins un nou record de aproape 7000 de persoane potrivit autorităților și de 9000 potrivit asociațiilor umanitare, în creștere cu 50% față de iunie, pe fondul închiderii sistematice a unor structuri similare din regiunea pariziană. Tabăra a devenit un bidonvil, cunoscut sub numele de Jungla, unde trăiesc inclusiv 900 de minori neînsoțiți. Tensiunile sunt în creștere, mai ales după restrângerea taberei prin dărâmarea cu buldozere a părții de sud, în martie. 

Primarul orașului Calais, Natacha Bouchard, afirmă că operațiunea de închidere a taberei trebuie să aibă loc într-o singură etapă. Cazeneuve a vorbit însă de o “demolare progresivă și controlată” și nu a furnizat nicio dată limită. Pentru închiderea zonei de nord, guvernul trebuie să obțină aprobarea Consiliului de Stat, cea mai înaltă instanță administrativă a Franței, pentru închiderea activităților comerciale neautorizate. 

Veniți din Afghanistan, Sudan sau Irak, majoritatea refugiaților din nord-vestul Franței încearcă să ajungă în Marea Britanie. Franța încearcă să stimuleze plecările voluntare, prin crearea până la sfârșitul anului a unui număr de 8000 de locuri în alte structuri de primire, a precizat ministrul de interne pentru cotidianul local Nord Littoral. 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă