17.9 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialFranţa este pregătită să participe la eliberarea Mosulului. Bateria sa de artilerie...

Franţa este pregătită să participe la eliberarea Mosulului. Bateria sa de artilerie a fost instalată şi e gata de luptă

Președintele francez, François Hollande, a anunțat marți de la sediul Națiunilor Unite la New York că bateria de artilerie trimisă de Franța armatei irakiene a fost instalată la nord de Mosul, „pregătită să servească la eliberarea” orașului, transmite AFP, preluată de Agerpres.

„Astăzi (marți), bateria de artilerie a fost instalată la nord de Mosul și este pregătită să servească la eliberarea” orașului, aflat din 2014 sub controlul grupării Stat Islamic (SI), a declarat șeful statului francez într-o conferință de presă organizată în marja Adunării Generale a ONU.

În iulie, președintele François Hollande a informat în legătură cu trimiterea acestor piese de artilerie armatei irakiene și a unor consilieri militari pentru a oferi asistență. Este vorba despre puternicele tunuri Caesar montate pe camion având o rază de acțiune de 40 de kilometri.

„Astăzi (marți), grupul aeropurtat, printre care portavionul Charles de Gaulle (și escorta sa navală), a ridicat ancora și se îndreaptă spre zona în cauză”, a mai confirmat el.

Franța, a subliniat François Hollande, „își asumă responsabilitățile în toate domeniile, pentru că portavionul nostru este în prezent în drum spre zona respectivă și a ridicat ancora, pentru că piesele noastre de artilerie au fost amplasate, iar avioanele noastre intervin”.

Portavionul Charles de Gaulle a ridicat ancora luni seară de la Toulon (sudul Franței) pentru a participa la operațiunile de eliberare a orașului Mosul, a anunțat în cursul zilei la Paris statul-major al armatelor franceze.

Orașul Mosul, următorul obiectiv al forțelor irakiene sprijinite de coaliția internațională, poate fi cucerit până la sfârșitul anului, a dat asigurări armata americană care conduce coaliția internațională angajată împotriva SI în Irak și Siria.

Citeşte şi Coaliţia internaţională condusă de SUA este pregătită să atace Mosulul pentru a-l scăpa de sub controlul ISIS

 

Cele mai citite

Autoturism lovit de un tramvai în Capitală. Șoferul a murit

Bărbatul a rămas încarcerat în mașină mai bine de 30 de minute Accidentul s-a petrecut pe Șoseaua Progresul. Circulaţia tramvaielor pe liniile 1, 10, 11,...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă