VIDEO. SUA au lansat cea mai UCIGĂTOARE armă din adâncuri. Vezi caracteristicile

de Mihai Diac , 05 august 2015 - stire actualizata la ora 13:02, 05 august 2015

Echipamentele militare submarine au, aproape totdeauna, caracter ofensiv. În această cursă tehnologică, Forţele Navale ale SUA au anunţat primirea în dotare a “celui mai ucigător submarin”.

Potrivit presei americane, noua navă, USS John Warner, a fost lansată sâmbătă la baza Norfolk din statul Virginia. Nava face parte din clasa submarinelor Virginia, care au ajuns la cea de a treia versiune.

Submarinul are un deplasament de 7800 de tone, lungimea de 103 metri şi un echipaj de 135 de oameni – cât o navă de război de suprafaţă. Submarinul are însă avantajul că este aproape nedetectabil în adâncuri.

USS John Warner a costat 2 miliarde de dolari. Suma pare uriaşă, dar reprezintă doar jumătate din preţul unui submarin din clasa anterioară, denumită Seawolf, susţine presa americană.

Citeşte şi: FOTO. “Exploratori” americani în Oltenia. Deveselu este singura unitate a US Navy inaugurată în ultimii 30 de ani

La ceremonia de lansare la apă, amiralul Johnathan Greenert, şeful Operaţiilor Navale, a precizat că submarinele din clasa Virginia reprezintă “unul dintre programele de armament cele mai pline de succes ale Pentagonului”. Potrivit amiralului Greenert, USS John Warner "este nava de luptă cea mai înalt tehnologizată, cea mai ucigătoare pe care am avut-o vreodată în dotare”.

Noul submarin are la bord 12 rachete de croazieră Tomahawk, ca şi versiunea lui anterioară, dar dispune de un nou tip de tuburi de lansare.

De asemenea, USS John Warner poate lansa torpile, precum şi UUV (unmanned undersea vehicles).  Acestea sunt vehicule fără pilot care se deplasează sub apă, similare dronelor din spaţiul aerian. Totuşi, submarinul poate transporta şi trimite în misiune şi o echipă de scafandri de luptă, şi toate acestea – fără a fi nevoie să se ridice la suprafaţă. Forma, materialele utilizate şi dispozitivele electronice de la bord îl fac pe USS John Warner aproape nedetectabil sub nivelul mării.

Marinarii îşi produc singuri apa potabilă şi oxigenul, prin descompunerea apei de mare

Presa americană notează că sistemul de comandă al noului submarin arată ca o uriaşă consolă de jocuri video. Spre deosebire de submarinele tradiţionale, noua navă nu mai are nici periscop, el fiind înlocuit cu camere video eficiente ziua şi noaptea.

Sistemul de propulsie este nuclear, iar echipamentele de la bord permit echipajului să-şi producă independent apa potabilă şi chiar oxigenul, prin descompunerea apei de mare.

Potrivit comandantului submarinului, comandorul Daniel Caldwell, “singurul factor care ne limitează autonomia este mărimea frigiderului”.

Citeşte şi: “Delfinul” românesc - în topul celor mai bune 5 SUBMARINE ruseşti din toate timpurile

 

Comentarii

 • v o bag

  07 august 2015 7:39

  Nu mai laudati atata conserva asta subnersibila. A mai fost un ,,invizibil" zburator, de vr'o doua miliarde de dolari care a fost doborat deasupra serbiei cu o simpla racheta ruseasca de cateva sute de dolari. Asa ca, si pt. sicriul asta au rusii o contra arma mult mai ieftina. Restul, e propaganda amerloca de adormit fraieri

  raspunde comentariului
 • Zanel

  06 august 2015 14:13

  Cred ca in momentul asta rusii sunt detronati in privinta submarinelor,daca nu e propaganda .

  raspunde comentariului
 • Doru

  05 august 2015 19:24

  Urgent! Cautam de urgenta oameni foarte seriosi care vor sa munceasca si sa castige 100 de euro lunar part-time sau 285 euro lunar full-time, din prima luna, intr-o colaborare usoara si placuta, in timpul liber sau full-time. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email teodoe.doru59yahoo.ro

  raspunde comentariului
 • Munca la domiciliu

  05 august 2015 18:57

  Cautam colaboratori pentru anunturi.Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi,in functie de abilitati.Cerinte -necesar calculator -conexiune internet -rabdare -cunostinte minime PC -seriozitate -perseverenta -atentie la detaliiInstruire GRATUITA oferita sub forma unor lectii prin mailVeti trece mai intai prin instruire, apoi daca doriti o sa incepeti sa munciti.Program part-time ori full-time. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul Info la adresa de email octaviangurzagmail.com Oferim si solicitam seriozitate !In caz ca nu primiti o lectie din cauza unor probleme tehnice va rog sa ma anuntati !

  raspunde comentariului
 • Ovidiu

  05 august 2015 17:50

  Lucrezi part-time si castigi suplimentar! Posibilitatile sunt nelimitate! De acum nu vei mai avea probleme cu banii! Aici vei gasi un mediu prietenos, o echipa entuziasta si un sistem care sa-ti aduca mult doritele castiguri! Totul e sa ai calculator, conexiune la internet si circa doua ore libere pe zi! Cere acum mai multe detalii la adresa de email ungureanuovidiu2000yahoo.com

  raspunde comentariului
 • UUV

  05 august 2015 13:58

  Vorba lui Niku, rusii nici macar nu pot zugravi ce pot americanii construi.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design