FOTO + VIDEO. UPDATE. Stare de urgenţă în Virginia, SUA, după violenţele izbucnite între naţionaliştii albi şi manifestanți antirasiști. O maşină a intrat în mulţime, iar un elicopter al Poliției s-a prăbușit. Bilanțul victimelor a ajuns la 3 morți și 35 de victime

de Iulia Iancu , 13 august 2017 - stire actualizata la ora 23:07, 12 august 2017

UPDATE 09.35: Doi ofiţeri ai trupelor de patrulă din Virginia au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit, ei executând o misiune pentru a asigura siguranţa publică în timpul protestelor din Charlottesville, Virginia, în urma cărora o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite, informează BBC News. În total, trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma evenimentelor ce au avut loc sâmbătă în Charlottesville, Virginia. Al Thomas, şeful Poliţiei din Charlottesville, a declarat că, pe lângă cele trei persoane decedate, 35 de persoane au fost răinite în confruntările dintre naţionalişti şi contramanifestanţi, potrivit Fox News, scrie Mediafax.


UPDATE 22.30: O maşină a intrat în mulţimea care participa la un marş al ultranaţionaliştilor de dreapta, sâmbătă, în Charlottesville. Cel puțin o persoană a murit și cinci oameni au fost răniţi şi transportaţi de urgenţă la spital după ce li s-au oferit îngrijiri medicale la faţa locului. Încă nu este foarte clar ce s-a întâmplat. Martorii vorbesc totuşi despre un act deliberat. Potrivit lor, o maşină care circula cu viteză a plonjat în mulţime şi a pus la pământ mai multe persoane. Din cauza acestui incident, alte două maşini au intrat în coliziune, potrivit Digi24.

UPDATE 20.30: Preşedintele SUA, Donald Trump, le-a transmis manifestanţilor că "în aceste momente ar trebui să fie mai uniţi ca oricând". Şeful administraţiei de la Washington a condamnat aceste violenţe, afirmând că "locul acestor fapte nu este în America".

 

Autorităţile din oraşul Charlottesville, statul american Virginia, au declarat, sâmbătă, starea de urgență locală după izbucnirea unor ciocniri între naționaliști albi și manifestanți antirasiști la un miting privind înlăturarea unui monument în onoarea unui general din perioada războiului civil, informează DPA, potrivit Agerpres.

Oficialitățile statului Virginia au declarat ilegală demonstrația naționaliștilor albi "Unite the Right" (Uniți dreapta), după ce în urma violențelor cel puțin două persoane au fost rănite. 

Naționaliștii albi au organizat mai multe mitinguri pentru a-și exprima protestul față de planurile edililor de a retrage o statuie a generalului confederat Robert E. Lee. 

Starea de urgență locală vizează două jurisdicții din centrul Charlottesville, oraș universitar situat la circa 187 kilometri sud-vest de Washington. Autoritățile au avertizat cetățenii să stea departe de cele două zone unde sunt strânși militanți din ambele tabere. 

Guvernatorul Terry McAuliffe a decretat la rândul său starea de urgență pentru a ajuta statul să controleze violențele din Charlottesville. Potrivit CNN, forțele Gărzii Naționale din statul Virginia au fost convocate. Decretarea stării de urgență locală permite autorităților să solicite resurse suplimentare în caz de necesitate, a scris pe Facebook departamentul de poliție din Charlottesville. 

Autoritățile locale au decis recent înlăturarea statuii generalului Robert E Lee din Parcul Emancipării din Charlottesville, măsură primită deopotrivă cu aprecieri și critici din partea cetățenilor. Lee a condus armata confederată a statelor din sudul SUA în timpul războiului civil din secolul al XIX-lea. Opozanții statuii spun că aceasta amintește de unele dintre cele mai negre capitole din istoria SUA când sclavia era legală și rasismul constituia norma.

Comentarii

 • Joaquin Murieta

  13 august 2017 22:23

  Diavolul blond rasist si nazist Trump a organizat acea manifestatie nazista. A fost exact ca-n noaptea cutitelor lungi doar ca acum filmul a fost color.

  raspunde comentariului
 • Make United States of Arianus Colored Again

  13 august 2017 12:03

  Misiunea Challenger 13 a fost un succes! Primul pizder a fost lansat spre constelația Arianus 17. Un pârț mic pentru un repetent, o diarrie uriașă pentru toată clasa.

  raspunde comentariului
 • SOS

  13 august 2017 3:19

  Aha..,deci omul alb trebuie indepartat sub orice forma ...ei sunt ultranationalisti daca vor sa-si apere pilea,sunt rasisti,homofobi,islamofobi - mai ales avand in vedete nesfarsita imigratie ilegala a acestora,mai sint antisemiti si au si de ce....Apeleaza la masini care sa intre in miultime...dar cand idiotii stangisti fac ca toti dracii ...vezi G20 si alte balamucuri nu a intat nici o masina nimic peste ei...e simplu de inteles ce se petrece si e trist

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  13 august 2017 0:40

  Repetentul suprem face apel la vaselină, gaura arianusului și gaura kurcubeului sunt una și aceeași. 3cce elementar, homo superior de orice culoare trebuie urgent să strângă din bucci împreună!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design