Fostul primar din Molenbeek, posibil martor în procesul atentatelor de la Paris

de Maria Ionescu , 05 martie 2016 - stire actualizata la ora 19:58, 05 martie 2016
Fostul primar din Molenbeek, posibil martor în procesul atentatelor de la Paris

Philippe Moureaux, fostul primar din Molenbeek, cartier al Bruxellesului, de unde proveneau câţiva dintre teroriştii care au comis atentatele din noiembrie 2015 de la Paris, ar putea fi chemat să depună mărturie de un judecător de instrucţie la Paris, potrivit unor informaţii apărute sâmbătă în presa belgiană, preluate de Xinhua.

 Avocata Samia Maktouf, care reprezintă 20 de victime ale atacurilor din 13 noiembrie 2015 din Paris, vrea ca fostul edil să depună mărturie, după ce i-a citit cartea, "Adevărul despre Molenbeek". "După ce am citit cartea domnului Moureaux, cred că apropierea sa de unii dintre indivizii care îi cunoşteau pe atacatori ar putea ajuta judecătorul să stabilească faptele", a spus Maktouf.

 Fostul primar al Molenbeek a scris în cartea sa că anumiţi oameni care aveau legături mai mult sau mai puţin apropiate cu atacatorii din Paris i s-au confesat.

 "Nu se poate să nu fi ştiut. Nu se poate să nu fi fost avertizat în legătură cu ceea ce se întâmpla în cartierul său", a spus Maktouf. Avocata a adăugat că victimelor pe care le reprezintă le-a picat foarte prost faptul că Moureaux îşi promovează cartea în Franţa. "Omul care a condus timp de 20 de ani Molenbeek nu a avut niciun cuvânt de adresat victimelor", a acuzat Maktouf.

 Într-un interviu acordat recent postului de televiziune francez iTele, Moureaux s-a declarat gata să depună mărturie. "N-am de gând să mă sustrag", a spus el.

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design