Erdogan acuză din nou: Germania sprijină teroriștii

de Roxana Petre , 07 august 2017 - stire actualizata la ora 23:50, 07 august 2017
Erdogan acuză din nou: Germania sprijină teroriștii

 

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat, luni, autoritățile germane că ar spriji teroriștii, din cauză că Berlinul refuză să predea Turciei persoanele suspectate de activități teroriste, informează Reuters, potrivit Mediafax.

„Germania îi sprijină pe terorişti. I-am trimis cancelarului Angela Merkel peste 4.500 de dosare, dar nu am primit nici măcar un răspuns”, a afirmat Erdogan, în contextul în care tensiunile dintre Ankara şi Berlin s-au accentuat în ultimul timp.

Declaraţia preşedintelui turc a fost făcută în cadrul unei adunări a partidului de guvernământ, AKP, care s-a desfăşurat în Rize, provincie cu deschidere la Marea Neagră. 

În replică, o sursă din Guvernul german a afirmat că acest subiect este deja epuizat.

„Dacă repeţi aceleaşi acuzaţii la nesfârăşit, nu înseamnă că ele devin mai adevărate”, a precizat sursa guvernamentală pentru Reuters.

Relaţiile deja tensionate dintre Turcia şi Germania au avut şi mai mult de suferit după ce la Ankara au fost arestaţi zece activişti ai drepturilor omului, printre care şi un cetăţean german. Oficialii turci au afirmat în dese rânduri că Germania îi adăposteşte pe teroriştii kurzi şi pe câţiva dintre participanţii la tentativa eşuată de lovitură de stat de anul trecut. În plus, Germania a anunţat retragerea trupelor militare de la baza turcă de la Incirlik.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design