6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialEasyJet şi Ryanair, cele mai bune companii aeriene low-cost

EasyJet şi Ryanair, cele mai bune companii aeriene low-cost

Un studiu al Bloomberg arată că anul trecut Ryanair Holdings şi EasyJet şi-au consolidat poziţia dominantă pe piaţa transporturilor aeriene low-cost din Europa, atrăgând milioane de noi pasageri, în timp ce operatorii concurenţi Norwegian Air Shuttle şi Air Berlin au probleme să se dezvolte, scrie Mediafax.

Numărul pasagerilor operatorului irlandez Ryanair, lider pe piaţa low-cost, a crescut anul trecut cu 6%, la 86,4 milioane, în timp ce operatorul britanic EasyJet a raportat o creştere de 6,5% a numărului de clienţi, la 65,3 milioane de persoane.

În cazul ambelor companii creşterea numărului de pasageri a fost mai mare decât creşterea capacităţii, astfel că gradul de ocupare a aeronavelor s-a îmbunătăţit. Pentru creşterea cotei de piaţă, principarii operatori low-cost au mărit frecvenţa curselor pe principalele rute şi au oferit clienţilor business facilităţi precum locuri rezervate şi tarife flexibile.

Aceste politici au obligat marii operatori, cum sunt Air France-KLM Group şi Deutsche Lufthansa, să restructureze operaţiunile în cazul curselor pe distanţe scurte.

Wizz Air, cel mai important operator low-cost din Europa de Est, nu a raportat încă date referitoare la operaţiunile din 2014. În 2013, compania cu sediul la Budapesta a transportat 13,5 milioane de pasageri, în creştere cu 12% faţă de anul precedent. Într-o perioadă de 12 luni încheiată la sfârşitul lunii octombrie 2014, Wizz Air a transportat 15,5 milioane de pasageri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă