22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialDonald Trump nu renunță la propunerea ca musulmanii să aibă interdicție de...

Donald Trump nu renunță la propunerea ca musulmanii să aibă interdicție de intrare pe teritoriul SUA. Mesajul a reapărut pe site-ul său

Pe site-ul președintelui ales al SUA, Donald Trump, a apărut, joi, interdicția privind accesul musulmanilor pe teritoriul nord-americani. Anterior, controversata propunere a dispărut de pe site, câteva ore, din cauza unor motive tehnice, informează AFP, citat de Agerpres.

Lansată în decembrie 2015, dar niciodată repetată de atunci de către miliardar în timpul campaniei sale, această propunere foarte polemică a revenit joi pe site-ul internet al lui Trump, după ce mai mulți jurnaliști semnalaseră că a dispărut de pe site, după votul de marți.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a anunțat, într-un comunicat, că „problema este pe cale de a fi gestionată și va fi soluționată în curând”.


CITEȘTE ȘI: Studenta musulmană care a reclamat un atac inspirat de Trump admite că a inventat povestea. Problema, însă, există, iar musulmanii americani sunt atenţionaţi să fie vigilenţi

O femeie musulmană din Louisiana a recunocut că a inventat povestea pe care le-a spus-o poliţiştilor imediat după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte. Ea a reclamat atunci că a fost atacată de doi bărbaţi purtând haine cu emblema lui Donald Trump, care au lovit-o cu un obiect din din metal şi i-au smuls eşarfa hijab şi portofelul, a precizat pentru ABC News, şeful poliţiei din Lafayette.


Candidatul republican a lansat, în decembrie 2015, un „apel la sistarea totală și completă a intrării musulmanilor în SUA, până când aleșii americani vor înțelege ce se petrece”. În același text, Donald Trump a evocat „atacurile oribile din partea oamenilor care nu cred decât în jihad și nu au niciun respect pentru viața umană” și ura a numeroși musulmani față de americani.

Deși el nu a mai folosit propunerea în campania prezidențială, aceasta a rămas pe site-ul său.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă