12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialO româncă de 19 ani a murit în Austria după o furtună...

O româncă de 19 ani a murit în Austria după o furtună violentă izbucnită în timpul unei recepții. Furtuna a produs doi morți și 120 de răniți

UPDATE 20,30: Una dintre cele două persoane decedate în Austria este o fată de 19 ani,  originară din România, informează site-ul nachrichten.at.

Fata, indicată drept  Alexandra P, – locuia cu familia în Austria.

“Este tragic. Familia era bine integrată, familia a cumpărat o casă în urmă cu câţiva ani, sunt oameni muncitori”, a declarat primarul din Hohnhart, unde a avut loc tragedia.

Fata decedată a fost identificată de către părinţi. Cealaltă persoană care a murit din cauza furtunii este un bărbat de 28 de ani, Christoph A.


Două persoane au murit și alte 120 au fost rănite, dintre care 20 sunt în stare gravă, în urma unei furtuni violente care s-a produs în Austria, informează sâmbătă AFP citată de Agerpres.

Victimele participau la o recepție care se ținea într-un cort de mari dimensiuni.

Incidentul s-a produs vineri, în momentul în care 650 de persoane participau la o recepție organizată într-un cort uriaș, amenajat în comuna Sankt Johann am Walde din nordul țării.

O furtună violentă "a distrus cea mai mare parte a cortului", potrivit unui comunicat de presă al Poliției austriece.

"Două persoane au fost ucise de fragmentele proiectate de vânt, inclusiv de cele desprinse din eșafodajul marchizei cortului", precizează același comunicat.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă