De ce spune premierul bulgar că Sofia a depășit Bucureștiul: Miniștrii lor fură și sunt prinși, președintele lor cere azil în Moldova

de Avram Eliza , 21 martie 2016 - stire actualizata la ora 15:17, 21 martie 2016
De ce spune premierul bulgar că Sofia a depășit Bucureștiul: Miniștrii lor fură și sunt prinși, președintele lor cere azil în Moldova

Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune Nova TV, că Bulgaria a depăşit România din toate punctele de vedere, în urmă cu mult timp, relatează News.ro

De asemenea, întrebat în ce fel a depăşit Bulgaria România în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei, premierul a răspuns: “Miniştrii lor fură şi, în cele din urmă, sunt prinşi şi condamnaţi la închisoare, în timp ce preşedintele lor cere azil în Republica Moldova. Eu nu am văzut bulgari care să fugă în România”.

Mai mult, Borisov consideră că în ţara sa niciun politician nu a fost condamnat la închisoare pentru că niciun politician nu este corupt.

“Consider prevenţia cel mai important lucru.  Ştiu că eu fac tot ce îmi stă în putere pentru a nu-i lăsa să fure, iar ei ştiu că pe oricine prind, pleacă imediat”, a adăugat şeful Guvernului.

Totodată, șeful Guvernului de la Sofia a subliniat că mai multe companii româneşti fac afaceri în Bulgaria pentru că este un loc mai bun în care să îşi desfăşoare activitatea, în condiţiile în care ţara este mai stabilă şi mai predictibilă decât România.

Potrivit lui Borisov, Bulgaria a primit un raport negativ din partea Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru că fostul premier Plamen Oreşarski, care a condus ţara timp de un an şi jumătate, nu s-a descurcat bine.

“Ne bucurăm de susţinerea deplină a Bruxelles-ului, a tuturor colegilor noştri de acolo, pentru tot ce am făcut în ultima lună şi jumătate şi toată lumea a spus ‘Boiko al nostru s-a întors’”, a comentat Borisov.

Consiliul European a aprobat săptămâna trecută cele mai recente rapoarte MCV pentru România şi Bulgaria, date publicităţii în luna ianuarie. În concluziile date publicităţii la finalul reuniunii, Consiliului “recunoaşte paşii încurajatori făcuţi (de Bulgaria – n.r.) pentru a reactiva procesul de reformă”, dar cere accelerarea ritmului de implementare.

“Evaluarea de ansamblu a Comisiei reiterează un număr de probleme care trebuie rezolvate. Bulgaria ar trebui să îşi concentreze eforturile pe eliminarea controversei privind influenţa politică asupra sistemului judiciar (...), precum şi asupra implementării eficiente a deciziilor justiţiei”, au amintit miniştrii afacerilor europene.  

Consiliul Afaceri Generale cere Sofiei să implementeze o reformă a sistemului judiciar şi să modernizeze legislaţia, în special prin adoptarea unui nou pachet legislativ anticorupţie.

O altă recomandare se referă la “înfiinţarea rapidă a unei autorităţi anticorupţie finanţate adecvat, unificate şi cu un mandat solid, independent”.

Comentarii

 • Stelian Badescu

  25 martie 2016 18:04

  Avea dreptate săracu' Eminescu, când vorbea de ceafa groasă a vecinilor noștri de peste Dunăre... Văd că deja li s-a urcat osânza la creier!

  raspunde comentariului
 • cucurigu

  21 martie 2016 18:04

  Deci nu fura ca nu ii prind. Ce s-a furat e al hotului de drept, ca e la el. Pe vorba turceasca a hotului neprins negustor cinstit. Si Stalin avea o vb. - de vreme ce am reusit sa-i omor, era necesar sa moara.

  raspunde comentariului
 • HAHAHAHAHAHAHA !

  21 martie 2016 16:29

  Mămălichky mitikistanezi europeniși dakopați cu-mintea-iute-ka-akțăleratu'-și-mâna-la-fel au ajuns de râsul kastravetsilor bulgari patriotici trakomani cu ceafa groasă...

  raspunde comentariului
 • Mazilu

  21 martie 2016 15:39

  Omul are dreptate ! In Bulgaria daca lasi o punga cu bani in mijlocul drumului , o gasesti si la o saptamana tot acolo ! Poti lasa masina oriunde cu portierele descuiate sau chiar larg deschise , o gasesti la locul ei si dupa o luna ! In Bulgaria se poate muri din cauza furturilor - poti muri de ras de promptitudinea si eficienta autoritatilor ! Asa ca daca mergeti in Bulgaria mergeti fara masina si cu mainile permanent pe buzunare !

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design