9.3 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSpecialCum comentează BBC atentatul de la Manchester: Chiar dacă azi-noapte au fost...

Cum comentează BBC atentatul de la Manchester: Chiar dacă azi-noapte au fost atacați copiii noștri, trebuie să rămânem fideli valorilor în care credem.Dacă ne dezicem de ele, ne aruncăm în mâinile teroriștilor

Jurnalistul BBC Mark Easton explică, într-un text de opinie publicat pe site, că atacul de la Mancgester a fost o lovitură intenționată asupra inocenței unor copii. Easton este de părere că, chiar dacă un atentat pune în pericol viețile oamenilor, nu răzbunarea este soluția. 

Redăm comentariul jurnalistului BBC: 

”Atacatorul știa că evenimentul va atrage fani tineri, în special adolescente. Copiii vibrau, plini de energie, la sfârșitul concertului ținut de către starul lor pop preferat, Ariana Grande. Se bucurau de muzică, iar pe fețele lor tinere se citeau numai zâmbete. Au ales aceste victime vulnerabile, știind că reprezintă punctul nostru slab. După ce ne-au divizat și ne-au făcut arătat ce înseamnă frica, s-au îndreptat către ceea ce iubim mai mult. Copiii noștri. Libertatea noastră. Viitorul nostru.

Aparent, această cruzime este imposibil de înțeles. Dar apoi ne amintim că istoria omenirii este plină de acte de violență. Terorismul nu este ceva nou. Vreme de secole, a fost arma celor care au vrut să reașeze structurile și normele sociale conform credințelor proprii. Strategia este de a provoca și de a obține o reacție, care contravine principiilor pe care noi le prețuim.



Într-un oraș cosmopolit ca Manchester-ul, rezistența își are originea în toleranța față de ceea ce este diferit și intoleranța față de nedreptate. Tensiunile nu se vor risipi, dar respectând dreptul celorlalți de a vedea lumea diferit, vom menține comunitățile unite.

Chiar dacă azi-noapte au fost atacați copiii noștri, experiența ne spune, că trebuie să rămânem fideli valorilor în care credem.  Să ne dezicem de ele, ar însemna să ne aruncăm în mâinile teroriștilor.

Vor fi voci care vor cere răzbunare.  Dar forța se construiește cu calm. Personalul  de la serviciile de urgență, care a răspuns cu un asemenea profesionalism și altruism, reprezintă un adevărat exemplu de curaj, atunci când expunerea la risc este mare.

Eficiența cu care personalul medical a încercat să aline suferința victimelor și a familiilor vaccinează societatea împotriva cancerului urii, care se năpustește asupra ei.



Oameni cu credințe și origini diferite stau astăzi la cozi, în Manchester, să doneze sânge. Ei au înțeles un lucru esențial:  dincolo de culoarea pielii, suntem la fel. Acesta este un moment în care tot ce contează este să rămânem împreună, nu să ne alungăm. Un Manchester unit este cel mai bun răspuns la atacul care a avut loc azi-noapte”. 

Cele mai citite

România a avut cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din UE şi în luna februarie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna februarie până la 2,8%, de la un nivel de 3,1% în ianuarie, însă...

Ciucă: Astăzi anunţăm candidatul PNL – PSD la Capitală

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că, în şedinţa coaliţiei de luni, se va o decizie privind un candidat comun PNL - PSD la...

Bucureşti, printre oraşele europene cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor

Bucureşti este unul dintre oraşele din Europa cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor şi cu cele mai ridicate niveluri ale accesibilităţii achiziţionării acestora, potrivit datelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă