21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCosta Rica: 10 persoane au murit și 11.000 au fost evacuate, ca...

Costa Rica: 10 persoane au murit și 11.000 au fost evacuate, ca urmare a uraganului Otto

Cel puțin 10 persoane au murit și peste 11.000 au fost evacuate din casele lor, din cauza uraganului Otto care a afectat, săptămâna trecută, Costa Rica. Totodată, 412 localități au fost afectate, iar 2.778 de kilometri de drumuri au fost distruse, potrivit autorităților guvernamentale citate de EFE, informează Agerpres.

Acesta este primul bilanț realizat de Comisia Națională de Urgență (CNE) după trecerea uraganului care a afectat cu ploi abundente întreaga țară și a devastat zona din nord în special cantoanele Los Chiles, Guatuso, Upala, Bagaces și La Cruz.

Pagubele preliminare suferite de drumuri sunt estimate la 13 milioane de dolari, cu un drum total impracticabil la Bagaces din cauza distrugerii unui pod, alături de 1.598 de case care au fost avariate.

CNE a pus la dispoziția sinistraților 30 de hoteluri. Președintele țării, Luis Guillermo Solís, a recunoscut că există probleme în privința furnizării de alimente sinistraților găzduiți în 12 hoteluri din localitatea Upala. El a asigurat însă că autoritățile guvernamentale se vor deplasa în zonă pentru a putea livra celor afectați ajutoare și medicamente.

Institutul Costarican al Electricității (ICE) a restabilit 95 % din cele 62.000 de linii electrice afectate de uragan și a reparat avariile suferite de serviciul de telecomunicații.

Otto s-a abătut asupra țării ca uragan de categoria 2, cu vânturi de până la 175 de kilometri pe oră și ploi de 200 de litri pe metrul pătrat, echivalând cu precipitațiile dintr-o întreagă lună de iarnă. Ploile abundente au provocat alunecări de teren, avalanșe de pietre și căderi de copaci în cantoanele La Cruz, Upala, Guatuso, Los Chiles și Bagaces.

Otto este cel mai mare uragan care lovește direct Costa Rica din istoria statisticilor meteorologice.

Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă