33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCHINA: Comuniştii au schimbat conducerea agenţiei de presă China Nouă

CHINA: Comuniştii au schimbat conducerea agenţiei de presă China Nouă

Partidul Comunist Chinez a decis să-l numească pe şeful adjunct al propagandei la conducerea agenţie de presă oficială a regimului de la Beijing. Cai Minzhao  îl înlocuieşte pe Li Congjun, pensionat după ce a atins limita de vârstă pentru ocuparea acestei funcţii.

Cai Minzhao a preluat atribuţiile de şef al agenţiei de presă China Nouă imediat după nominalizarea sa la conducerea instituţiei pe 31 decembrie, Noul preşedinte al instituţiei de presă, ocupat anterior şi funcţia de director al Biroului de Informaţii al Guvernului, scrie Mediafax.

Membru al Comitetului Central, Cai Minzhao s-a născut în 1955 şi s-a înscris în PCC în 1974, când avea 19 ani, cu doi ani înainte de moartea lui Mao Zedong şi de sfârşitul revoluţiei culturale (1966-1976), servind în rândurile Armatei populare pentru eliberare, între 1970 şi 1976.

Potrivit biografiei oficiale, Cai Minzhao a lucrat timp de 23 de ani ca jurnalist al agenţiei China Nouă, din 1978 până în 2001, unde a ajuns să fie vice-preşedinte al instituţiei, înainte de a renunţa la această funcţie pentru a deveni membru al Consiliului de Stat ca vicedirector al Biroului de Informaţii al guvernului chinez.

În paralel, Cai Mingzhao a ocupat funcţiile de şef adjunct al Departamentului pentru propagandă al PCC, cu rang de viceministru, de redactor-şef al Cotidianului poporului, organ central al PCC, şi de director al Administraţiei pentru Ediţiile în limbi străine.

Predecesorul său, Li Congjun, în vârstă de 65 de ani, de asemenea membru al Comitetului Central, a atins limita de vârstă şi a încetat să mai ocupe funţiile de preşedinte şi de şef de partid al agenţiei oficiale de ştiri. Li Congjun a fost preşedinte al agenţiei chineze de stat în martie 2008.

Fondată de Partidul Comunist Chinez în 1931, agenţia China Nouă are peste 7.000 de corespondenţi, redactori, administratori şi tehnicieni. Instituţia de presă are cinci birouri regionale la nivel mondial, în Hong Kong, Bruxelles, Ciudad de Mexico, Nairobi şi Cairo, dar şi birouri la Paris, New York şi Moscova.

Agenţia de presă China Nouă deţine cvasi-monopolul distribuirii de informaţii pe piaţa din China.

Cele mai citite

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă