10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCercetătorii MIT îl critică pe Donald Trump, după ce a citat un...

Cercetătorii MIT îl critică pe Donald Trump, după ce a citat un studiu realizat de Institut, pentru a argumenta retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris

Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) l-au criticat pe președintele american Donald Trump, susținând că liderul de la Casa Albă interpretează într-o manieră total greșită studiile pe efectuate de ei, privind schimbările climatice, informează CNews Matin, citat de Agerpres.

„Noi cu siguranță nu suntem de acord cu retragerea Statelor Unite din acordul privind schimbările climatice'', a declarat Erwan Monier, cercetător în cadrul programului privind schimbările climatice la MIT.

La rândul său, unui dintre conducătorii programului, John Reilly, a atras atenția că, în cazul în care nu vor fi luate măsuri, „riscăm să vedem încălzirea globală crescând cu cinci grade sau mai mult, ceea ce ar fi catastrofal''.


Citește și:  VIDEO. Vladimir Putin glumește că Trump e responsabil pentru ninsoarea din Moscova, la început de iunie: Îi suntem recunoscători că a retras Statele Unite din Acordul climatic de la Paris. Este foarte frig afară. Am putea da vina pe el și pe imperialismul american, dar n-o vom face

Președintele rus Vladimir Putin a glumit pe tema retragerii Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris, susținând că rușii ar trebui să fie recunoscători președintelui american Donald Trump pentru că nu simt efectele încălzirii globale, după ce în Moscova a nins, la începutul lunii iunie, iar în Stakt Petersburg plouă și este foarte frig.


Precizările cercetătorilor vin după ce în discursul în care a anunțat retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, Donald Trump și-a justificat decizia prin faptul că impactul punerii în aplicare a acestui document asupra creșterii temperaturii globale este minim, citând cercetări realizate de MIT.

„Chiar dacă Acordul de la Paris este pus în aplicare în întregime, cu implicarea tuturor națiunilor, acest lucru nu ar duce decât la o reducere de două zecimi dintr-un grad Celsius a temperaturii globale până în 2100'', a declarat el considerând că este vorba de o „scădere mică, mică''.

MIT a publicat în aprilie 2016 un studiu intitulat „Ce diferență va face acordul de la Paris?'', care estima că, dacă țările își respectă angajamentele, încălzirea ar încetini cu 0,6 până la 1,1 grade până în 2100. Adică o scădere semnificativă, care ne-ar permite să fim mai aproape de obiectivul acordului de a limita creșterea temperaturii la 2 grade maxim până în anul 2100.


Citește și:  VIDEO. Președintele Emmanuel Macron a împrumutat sloganul lui Trump, într-un mesaj privind Acordul climatic de la Paris: Să facem planeta noastră măreaţă din nou!

Președintele francez Emmanuel Macron a precizat, într-un mesaj video, că respectă decizia președintelui american Donald Trump de a scoate Statele Unite din Acordul climatic de la Paris, însă s-a declarat dezamăgit. Mai mult, el a ironizat sloganul președintelui republican din campania prezidențială – „Să facem America măreață din nou”, și a transmis comunității internționale că este momentul să „facă planeta măreață din nou”.

 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă