19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialBulgaria, lovită de un val de căldură

Bulgaria, lovită de un val de căldură

Bulgaria a fost lovită de un val de căldură, care va aduce temperaturi de 38 de grade Celsius, informează Institutul Naţional bulgar de Meteorologie şi Hidrologie, conform Mediafax.

La sfârșitul săptămânii, un front de aer rece va duce la scăderea temperaturilor cu până la 10 grade, după care, săptămâna următoare, va reveni căldura, potrivit Novinite.com.

În unele zone din sud-vestul ţării temperaturile urmează să atingă miercuri 38 de grade Celsius. La Sofia se vor înregistra în jur de 33 de grade Clesius, însă senzaţia de căldură va fi mai intensă, din cauza lipsei mişcării aerului, potrivit Institutului.

Din cauza căldurii, compania care asigură alimentarea cu apă a capitalei oferă apă îmbuteliată în mai multe zone din oraş, în special după-amiaza.

Pe litoral, temperaturile urmau să depăşească uşor 30 de grade Celsius, iar vremea la munte este potrivită pentru călătorii şi picnicuri, potrivit aceleiaşi surse.

Cele mai citite

Sfidare, numele tău este Klaus

Poate că cei care și-au luat bac-ul cu o notă de peste 7,03 își vor aduce aminte că împăratul roman Caligula şi-a învestit...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

Peste 13 miliarde de euro fonduri nerambursabile atrase pentru energia României

Sunt semnate sau în implementare proiecte de aproape 10 miliarde de euro După 15 luni de mandat, Sebastian Burduja face bilanțul activității la șefia Ministerului...
Ultima oră
Pe aceeași temă