6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAutorităţile din Austria investighează şase refugiați afgani pentru atacuri sexuale asupra unor...

Autorităţile din Austria investighează şase refugiați afgani pentru atacuri sexuale asupra unor femei, în noaptea de Anul Nou

Autorităţile din Austria au anunţat demararea unei investigaţii privind șase refugiați afgani pentru atacuri sexuale asupra unui număr de 18 femei în timpul festivităților din noaptea de Anul Nou, în provincia vestică Tirol, a declarat luni un ofițer de poliție implicat în acest caz, notează Agerpres.

Femeile au semnalat că atacatorii le-au pipăit și au încercat să le sărute în seara de Revelion, atunci când ele așteptau, în interiorul sau în apropierea pieței centrale din Innsbruck, pline de oameni, concertul și artificiile de Anul Nou.

Unele dintre victime au reușit să îi fotografieze cu telefoanele mobile pe agresori, ceea ce a ajutat poliția să-i găsească pe cei șase bărbați, cu vârste între 18 și 22 de ani și care anterior au locuit în același cămin pentru migranți, a spus Kranebitter.

Un bărbat a mărturisit și și-a cerut scuze, dar ceilalți cinci neagă acuzațiile, a spus Ernst Kranebitter. adăugând că poliția nu a făcut încă arestări așteptând finalizarea anchetei.

 

În Germania, în 2016, sute de femei au fost agresate sexual și jefuite la festivitățile de Anul Nou din Koln. Atacurile din Innsbruck s-au produs în ciuda prezenței crescute a poliției austriece urmare a incidentelor asemănătoare din Koln și a atentatului cu camionul de luna trecută de la târgul de Crăciun din Berlin, adaugă sursa citată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă