25.7 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialAutoritățile de la Sofia au anunțat că Bulgaria a trimis armament în...

Autoritățile de la Sofia au anunțat că Bulgaria a trimis armament în Irak

Autoritățile de la Sofia au anunțat că Bulgaria a oferit armament forţelor kurde din Irak, pentru confruntările cu grupul Stat Islamic. Este vorba despre "armament uşor" , potrivit Mediafax care citează Ministerul bulgar al Apărării. 

"Au fost trimise 1.800 de arme de foc uşoare şi muniţie, valoarea totală a transportului fiind de trei milioane de euro", precizează Ministerul bulgar al Apărării.

"Acest transport militar de urgenţă este destinat serviciilor de securitate kurde, care au potenţialul de a exercita o rezistenţă reală faţă de grupul terorist Stat Islamic", adaugă instituţia.

Albania, Cehia, Canada, Croaţia, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Statele Unite şi Ungaria au anunţat intenţiile de a oferi armament Irakului.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant / Stat Islamic în Irak şi Siria – SI/SIIL/SIIS) ocupă vaste regiuni din nord-vestul Irakului şi din sud-estul Siriei, unde a proclamat un "califat islamic".

Cele mai citite

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...

Drone de un milion de euro achiziționate de MApN prin intermediul unui german

Ministerul Apărării Naționale (MApN) din România a achiziționat 22 de sisteme de drone de spionaj cu aripă fixă de la compania germană Quantum Systems,...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă