17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAustria se opune trecerii la zona euro în întreaga Europă și la...

Austria se opune trecerii la zona euro în întreaga Europă și la aderarea României la Schengen

Autoritățile austriece s-au arătat împotriva afirmațiilor preşedintelui Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, cu privire la extinderea către est a zonelor euro şi aderarea României la spațiul Schengen, informează Reuters, citat de News.ro.

În discursul său anual programatic despre starea Uniunii Europene, Juncker a schiţat miercuri o viziune a Uniunii post-Brexit, în care aproximativ 30 de state folosesc moneda unică europeană euro. Totodată, Juncker a îndemnat la primirea României şi Bulgarei în Schengen.

„Pur şi simplu nu are sens ca zona euro să fie extinsă înainte să fie rezolvate aceste probleme, deoarece, altfel, aceste vor probleme vor fi şi mai mari. Dacă doriţi, aceasta este o extindere a problemelor în fond şi la urma urmei şi nu plus în cooperarea europeană. Eu cred că această idee nu este reflectată”, a declarat cancelarul austriac Christian Kern, evocând ca exemplu criza zonei euro în care Greciei s-a aflat pe marginea prăpastiei falimentului mai mulţi ani.



 

 

La rândul său, ministrul său conservator de Externe Sebastian Kurz a dat exemplul Greciei. „Zonele euro şi Schengen sunt deschise tuturor, dar numai cei care îndeplinesc criteriile (aderă). Trebuie să evităm situaţii ca cea din Grecia”, a subliniat Kurz.


Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă