5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialAtentat sinucigaș în Afganistan, soldat cu cel puțin șase morți

Atentat sinucigaș în Afganistan, soldat cu cel puțin șase morți

Cel puțin șase persoane au fost ucise duminică într-un atentat sinucigaș ce a vizat o adunare de sprijin față de președintele afgan, Ashraf Ghani, la Jalalabad, în estul țării, a indicat purtătorul de cuvânt al poliției provinciale din Nangarhar, Hazrat Hussain Mashriqiwal.

''Un kamikaze care circula cu motocicleta și-a detonat explozibilii în mijlocul mulțimii ce asista la o adunare politică la Jalalabad. Șase persoane au fost ucise, inclusiv femei și un copil, și alte 13 rănite'', a precizat purtătorul de cuvânt.

Era vorba de o ''adunare de sprijin față de președintele Ashraf Ghani'', a mai spus el. Bilanțul victimelor și informațiile despre atac au fost confirmate de către purtătorul de cuvânt al guvernatorului provincial, Attaullah Khogyani.

Potrivit directorului serviciilor de sănătate, Najib Kamawal, unii dintre răniți sunt ''în stare critică''. Provincia Nangarhar, vecină cu Pakistanul, se află sub presiunea talibanilor și a grupării Daesh, care dispune în zonă de principalele sale baze din Afganistan.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă