Despotul de la Moscova vrea să altereze alegerile din Franța. Armata de postaci a lui Putin s-a pus în slujba Marinei Le Pen

de Adina Mutar , 17 februarie 2017 - stire actualizata la ora 19:03, 17 februarie 2017
Despotul de la Moscova vrea să altereze alegerile din Franța. Armata de postaci a lui Putin s-a pus în slujba Marinei Le Pen

Putin speră că poate aplica „metoda alegerilor din SUA” pentru a influența alegerile prezidențiale din Europa. Armata electronică rusească și-a început activitatea în Franța, încercând să elimine prin tot felul de dezvăluiri oponenții importanți pentru candidata favorită, Marine Le Pen.

Pentru început, WikiLeaks a publicat 3.630 de documente despre primul candidat care luase avânt, Francois Fillon. Conform serviciilor secrete americane, WikiLeaks a fost pivotul operativilor ruși în timpul alegerilor prezidențiale, atacând-o pe candidata democraților, Hillary Clinton. „Suntem foarte îngrijorați că WikiLeaks va repeta schema din SUA și la alegerile prezidențiale din Franța, făcând propagandă pentru candidații agreați de Kremlin”, a declarat Martin Michelot, director la Europeum. Ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, a declarat că Franţa va lua măsuri de retorsiune împotriva oricărui stat care ar efectua ingerinţe în procesul electoral prezidenţial. Întrebat în Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, despre riscul unor tentative de destabilizare ca în SUA, Ayrault a răspuns: „Nu vom accepta nicio ingerinţă în procesul electoral, nici din partea Rusiei, nici din partea altui stat. Ar fi o acţiune contra democraţiei, contra suveranităţii şi a independenţei naţionale”.

Macron, ținta predilectă a rușilor

Pentru că Emmanuel Macron câștiga teren și trecea drept favorit, operativii ruși au lansat o grămadă de știri false, pe care presa franceză le-a ignorat în mare parte. Echipa lui Macron a demascat activitatea rușilor pentru a influența electoratul francez. „Russia Today și Sputnik, care aparțin statului rus, difuzează știri false despre Macron. Apoi, știrile sunt repetate, citate pentru a afecta imaginea noastră”, a declarat secretarul general al mișcării „En Marche!”, Richard Ferrand. Mișcarea a cerut o audiere publică în Senat cu privire la interferența Rusiei, care, prin mass media, răspândește calomnii despre mai mulți candidați, printre care Emmanuel Macron, și exprimă sprijinul pentru Marine Le Pen. „Rusia se amestecă în campania electorală franceză pentru alegerile prezidențiale și nu este normal” – a declarat Benjamin Griveaux. Bineînțeles, Kremlinul a negat orice acțiune de acest fel.

Presa franceză luptă cu știrile false rusești

Analiștii media avertizează că genul acesta de operațiuni venite pe linia WikiLeaks – Assange – Moscova pot fi contracarate numai prin totală ignorare. Jurnaliștii trebuie să uite de goana după senzațional și să nu preia știrile contrafăcute sau „dezvăluirile” WikiLeaks ce pot influența electoratul neavizat. Care este numeros în orice țară. Când Assange a declarat că a piratat email-urile principalilor trei candidați la prezidențialele din Franța, interviu publicat în Izvestia, presa franceză nu a dat curs „invitației”. Erau destule scandaluri la zi, din surse credibile. Rușii s-au străduit să se facă remarcați, prin materiale publicate în Sputnik, prin RT, prin trolii care au invadat rețelele de socializare. Degeaba. Presa franceză a contracarat prin articole ce o atacă pe favorita Kremlinului, Marine Le Pen, care „nu vrea decât să distrugă vechiul sistem de guvernare democratică și să pună în loc doar niște nostalgie, acțiuni extremiste, poliție și Putin”.

Fillon rămâne în cursă

Francois Fillon, primul candidat care a fost ținta rușilor, a declarat că va rămâne în cursa prezidențială, în ciuda scandalului în care a fost implicat privind posturile fictive ocupate de Penelope, soţia lui. Procuratura franceză nu ia în considerare clasarea dosarului, scrie Le Figaro. „Numeroasele date deja adunate nu permit luarea în considerare, în stadiul actual, a unei clasări imediate a procedurii”, a arătat într-un comunicat Parchetul Naţional Financiar. Ancheta continuă pe linia deturnării de fonduri publice în urma unor suspiciuni că soţia lui Francois Fillon ar fi ocupat funcţii fictive.

 

 

 

 

Comentarii

 • ...să le soogi puIa la "Armata de postaci" ! ...tutuLor !

  22 februarie 2017 21:07

  șoroșizm pă pâine...

  raspunde comentariului
 • Devil [email protected] kuku 13.32

  19 februarie 2017 13:35

  Asa este cum spui rahhatul drauklui. Un fel de Pictor Vonta sau Puie Monta. Printr-o simpla anagrama gasesti traducerea corecta pentru guvernul Sevil Shhaideh adaptat cerintelor lui Dragnea.

  raspunde comentariului
 • Devil [email protected]'t kuku 16.25

  17 februarie 2017 19:07

  Hello kuku! Putin este deja globalist, dar globalist bolshevic. Cauta texte mai credibile.

  raspunde comentariului
  • don kuku @ scheisse (scris in germana)

   18 februarie 2017 13:32

   in plin razboi informational, omul care are cap sa gandeasca trebue sa gaseasca singur adevarul nu ce scrie presa, pentru ca toti mint. la unii minciuna este mai cultivata nu-ti dai seama la inceput numai atunci cand este prea tarziu

   raspunde comentariului
 • lmihai

  17 februarie 2017 18:41

  Daca francezii pun botul loa toate minciunile si nu realizeaza ca insasi creatia uniunii europene este si creatia lor pe care acum, tiranul putin, vrea sa o disturga, nu vor face decat ce au facut si englezii, care acum regreta. Ce sa mai spunem de americani, democratia care a eliberat atatea popoare de sub dictaturi cu pretul vietii a mii de soldati, au ajuns sa voteze un saltimbac mediocru binenteles si cu ajutorul democratilor care nu au avut un candidat pe masura conjuncturii internationale, America se saturase de Clinton!Cat de usor omul de azi este manipulat, cat de usor!

  raspunde comentariului
 • Ana

  17 februarie 2017 18:33

  Foarte bine punctat ....don KuKu

  raspunde comentariului
 • don kuku

  17 februarie 2017 16:25

  asta cunoastem de la globalisti, daca nu le iese pasenta atunci il facem pe putin vinovat

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design