11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial94 de soldați ucraineni s-ar fi predat insurgenților

94 de soldați ucraineni s-ar fi predat insurgenților

Separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei au anunțat că 94 de soldați ucraineni s-ar fi predat insurgenților în apropierea localităţii Kuteinikovo, în sud-estul Ucrainei, transmite Mediafax.

Potrivit insurgenţilor, "armata republicii" Doneţk a capturat marţi 94 de militari ucraineni.

"Peste 50 de militari ucraineni au fost ucişi sau răniţi în confruntările din apropierea satului Kuteinikovo. În urma unor negocieri, 95 de militari ucraineni au acceptat să se predea", au anunţat separatiştii proruşi într-un comunicat.

Insurgenţii au menţionat, de asemenea, că 11 vehicule blindate ale armatei ucrainene au fost distruse marţi în apropiere de localitatea Vorovskoe, în sud-vestul regiunii Doneţk.

Duminică, insurgenţii proruşi din oraşul ucrainean Doneţk au prezentat, în faţa unei mulţimi adunate în centrul oraşului rebel, zeci de militari ucraineni capturaţi în ultimele săptămâni, în timp ce restul Ucrainei celebra Ziua Independenţei. Militarii, capturaţi în cursul luptelor din estul Ucrainei, au fost aduşi în Piaţa Lenin din Doneţk, unde oamenii adunaţi i-au huiduit şi au scandat "fasciştii". În paralel, la Kiev se desfăşura o paradă organizată de Administraţia proocidentală cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei.

Uniunea Europeană a condamnat această paradă organizată de insurgenţi, denuţând o "încălcare a reglementărilor internaţionale", mai scrie Mediafax.

Armata ucraineană este implicată, de câteva luni, în confruntări cu insurgenţi separatişti proruşi, în regiunile Doneţk şi Lugansk.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă