Cererea ca mii de documente, de care publicul nu a auzit vreodată, în legătură cu asasinarea președintelui american John F. Kennedy, să fie făcute publice se află pe masa lui Donald Trump.
Președintele trebuie să decidă publicarea sau blocarea acestor documente. Până la 23 octombrie, Arhivele Naționale trebuie să dea toate documentele referitoare la asasinarea lui JFK, conform hotărârii Congresului din 1992, pentru că acestea vor fi publicate în totalitate după 25 de ani, „dacă președintele socotește că nu aduce atingere muncii serviciilor secrete, operațiunilor militare sau relațiilor externe“! Este vorba de 3.000 de file necunoscute publicului și 30.000 de file care au fost publicate, dar după ce au fost redactate și eliminate anumite elemente.
Aceste file conțin investigațiile, pas cu pas, efectuate de către CIA și FBI cu privire la legăturile presupusului asasin Lee Harvey Oswald cu Rusia și Cuba. Din „auzite“, se știe și s-a scris despre călătoria în Mexico City a lui Oswald cu câteva săptămâni înainte de a comite crima. În această călătorie a fost la ambasadele Cubei și Uniunii Sovietice. Comisia de investigație Warren, înființată de președintele succesor Lyndon B. Johnson, a publicat faptul că Oswald a cerut la aceste ambasade vize de intrare, însă există un dosar întreg, întocmit de agenți și membri ai comisiei care s-au deplasat la fața locului, despre ce a făcut Oswald în Mexic. La vremea respectivă, SUA au cerut autorităților mexicane aprobare să monitorizeze cele două ambasade, dar și altele, fără să fie cuprinse în raportul Comisiei Warren rezultatele supravegherilor.
Indicii au existat de implicare a serviciilor secrete rusești și cubaneze în cultivarea relației cu Lee Harvey Oswald, care era căsătorit cu o rusoaică, dar niciodată nu s-a știut până la ce nivel. Teoria conspirațiilor leagă asasinarea lui JFK, asasinarea lui Oswald, dar și pe asasinul acestuia, Jack Ruby, de KGB, în contextul „crizei rachetelor cubaneze“ și a Războiului Rece.
Posibila implicare a KGB-ului în asasinarea lui JFK ar pica extrem de prost în contextul actual, în care Donald Trump este bănuit că a avut oameni de legătură cu Rusia în timpul campaniei electorale, și nici nu se are bine cu serviciile secrete. FBI și CIA nu au comunicat dacă au de gând să ceară președintelui secretizarea în continuare a acestor documente.