Una dintre atracţiile turistice de pe insula Sfântul Martin, Caraibe, este puţin mai bizară: Aeroportul Internaţional Prinţesa Iuliana. Cu toate că aeroportul are una din cele mai periculoase piste de aterizare din lume, fiecare aterizare reprezintă un adevărat spectacol pentru turiştii de pe plajă.
Fiecare avion se apropie de pistă trecând cu numai câţiva metri pe deasupra turiştilor întinşi pe plajă, lucru care nu pare să îi deranjeze pe aceştia. Cei mai mulţi turişti vin pregătiţi cu aparate foto şi camere video pentru a imortaliza avioanele uriaşe, precum cele din clipul de mai jos. Principalul motiv pentru care piloţii trebuie să reducă atât de mult altitudinea înainte de aterizare este lungimea destul de mică a pistei, de circa 2000 de metri. Un alt motiv pentru care avioanele trec atât de aproape de turişti ar fi faptul că din lipsă de spaţiu pista începe chiar de lângă plajă.
Cu toate că pista este recunoscută în rândul piloţilor pentru gradul ei de dificultate la aterizare până în prezent nu au fost înregistrate evenimente deosebite, precum accidentele aeriene. De remarcat este şi faptul că pe aeroport aterizează anual zeci de mii de avioane, făcându-l al doilea cel mai important aeroport al regiunii. Numai în 2007 numărul pasagerilor s-a apropiat de două milioane.
St. Marteen/St. Martin – cea mai mică insulă din lume împărţită între două ţări
Cu toate că are o suprafaţă de nici 100 de kilometri pătraţi insula Sfântul Martin este împărţită între două ţări: Franţa şi Olanda. Capitala jumătăţii franceze, denumită Saint Martin, este la Marigot, în timp ce cealaltă jumătate, denumit Sint Maarten, este condusă administrativ, şi mai nou politic, de la Philipsburg. În octombrie 2010 jumătatea olandeză şi-a câştigat independenţa în cadrul Ţărilor de Jos (Olanda).
Cu toate că numărul locuitorilor de pe insulă nu depăşeşte 80.000 (împărţirea între cele două ţări fiind de circa 60% Franţa şi 40% jumătatea olandeză), insula este suprapopulată pe tot parcursul anului cu milioanele de turişti care vin aici în special pentru vacanţe. Nu mai puţin de 90 de naţionalităţi pot fi întâlnite pe această insulă. Printre atracţiile locale se numără peisajele, lagunele şi golfurile, cel mai important fiind Golful Simpson (St Maarten).
Un sejur de şapte zile pe insulă porneşte de regulă de la circa 2000 de euro / persoana, cu plecare din Germania. Există însă şi posibilitatea unei vacanţe pe cont propriu, în acest caz doar biletul de avion ridicându-se la peste 1300 de euro / persoana, cu plecare din Bucureşti. Însă un zbor din Capitala României până pe insula Sfântul Martin, cu escala la Paris, durează 35 de ore. Cu toate acestea Sfântul Martin se află în topul celor mai căutate zone de vacanţă, mărturie stând nu doar clasamentele întocmite de publicaţii de specialitate dar şi sutele de clipuri uploadate în fiecare an pe YouTube de către vizitatori.