4.8 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăSpecialSexul la români: Câţi parteneri sexuali au şi câte prezervative folosesc într-un...

Sexul la români: Câţi parteneri sexuali au şi câte prezervative folosesc într-un an

Românii folosesc în medie doar un prezervativ pe an, de două ori mai puţin decât ungurii şi de şapte ori sub media din Marea Britanie, iar bărbaţii susţin că au avut, în medie, 17 partenere de sex, în timp ce româncele spun că au avut în medie doar şase relaţii amoroase.

Bărbaţii români susţin că au avut, în medie, 17 partenere de sex, în timp ce româncele spun că au avut în medie doar şase relaţii amoroase, potrivit unui studiu Durex transmis Mediafax de Reckitt Benckiser, deţinătorul brandului de prezervative.

Media partenerelor de sex pe care o declară bărbaţii români este egală cu cea a englezilor sau germanilor şi mai mare decât cea a ruşilor (15 partenere) sau a olandezilor (12).

Mai mult de unul din cinci bărbaţi (21%) şi 12% dintre femeile care se află într-o relaţie stabilă admit că şi-au înşelat partenerul. Totodată, 6% dintre bărbaţii activi sexual din România spun că au în aceeaşi perioadă de timp relaţii sexuale cu trei sau mai multe partenere.

Rezultatele studiului global Durex, lansat pentru a marca Ziua Mondială de luptă anti SIDA, arată că 68% dintre femei şi 64% dintre bărbaţi spun că au nevoie de mai multe informaţii despre HIV/SIDA, absenţa cunoştinţelor fiind cu atât mai îngrijorătoare cu cât din ce în ce mai mulţi români se expun riscului încă de la începutul vieţii sexuale.

Aproape 6 din 10 români (56%), bărbaţi şi femei, nu au folosit nicio metodă de protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală atunci când şi-au început viaţa sexuală. Femeile au afirmat într-o proporţie mai mare (46%) că se aflau într-o relaţie stabilă atunci când au avut primul contact sexual, spre deosebire de bărbaţi (24%).

Un număr aproape dublu de bărbaţi (35%), faţă de femei (19%), au afirmat că şi-au pierdut virginitatea într-o relaţie pasageră, nu în contextul unei relaţii stabile.

Cei mai mulţi dintre cei care nu au utilizat nicio metodă de protecţie (48%) au afirmat că s-au expus riscului întrucât aveau încredere în partener. Totuşi, 38% dintre cei aflaţi într-o relaţie admit că nu sunt siguri că partenerii lor nu au fost niciodată purtătorii unei boli cu transmitere sexuală. Aproximativ 10% dintre persoanele care şi-au asumat riscul spun că a fost o greşeală pe care ulterior au regretat-o.

Românii folosesc în medie doar un prezervativ pe an, de două ori mai puţin decât ungurii şi de şapte ori sub media din Marea Britanie, valoarea totală a pieţei fiind de 10,3 milioane de euro în 2010.

Anul trecut s-au vândut 21,6 milioane de prezervative, în scădere cu 10% comparativ cu anul precedent. Astfel, consumul mediu anual în România este de un prezervativ la un locuitor, faţă de 2,45 de bucăţi în Polonia, de două bucăţi în Ungaria şi şapte în Marea Britanie.

Reprezentanţii Durex, brand care are o cotă de piaţă de peste 60%, estimează pentru acest an o creştere cu aproape 9% a vânzărilor de prezervative, la 23,5 milioane de bucăţi.

Durex concurează cu brandul Love Plus, reprezentat pe plan naţional de către firma PSI România, ai cărei reprezentanţi nu au dorit să furnizeze informaţii despre piaţă.

Studiul a fost realizat de Durex, iar rezultatele au fost obţinute în urma unui chestionar online în 35 de ţări şi a interviurilor faţă în faţă.

Cele mai citite

Încă o lovitură pentru FCSB! Băluță s-a accidentat și va lipsi tot anul

Seria de accidentări la FCSB continuă, iar lista indisponibililor se mărește după partida cu Universitatea Cluj. FCSB continuă să se confrunte cu probleme de lot,...

Austria va ridica blocada Schengen pentru România și Bulgaria. Când vor adera complet cele două țări

Austria va ridica probabil în primăvara anului 2025 vetoul prin care blochează extinderea Schengen, relatează publicația austriacă Kurier, potrivit B1Tv. Austria ar urma să ridice...

România atinge cel mai mare preț al energiei din 2024, pe fondul producției scăzute de energie regenerabilă

Scăderea producției de energie solară, cauzată de lipsa luminii solare, a dus la un deficit de producție, ceea ce a crescut semnificativ prețul energiei România...
Ultima oră
Pe aceeași temă