15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRochiile unui designer român, în centrul atenției la Casa Albă

Rochiile unui designer român, în centrul atenției la Casa Albă

Prima doamnă a Canadei, Sophie Grégoire-Trudeau, a ales să poarte rochii create de un designer de origine română în timpul vizitei în Statele Unite ale Americii. 

Pentru cina oficială de joi seară, de la Casa Albă, soția premierului canadian a ales o rochie lungă fără mâneci violet, cu aplicații florale oranj, care a atras toate privirile.

Designerul de modă Lucian Matis, originar din Blaj, dar stabilit în Toronto, a povestit că nu știa că soția premierului canadian a ales să poarte una dintre creațiile sale, până când nu a început să primească fotografii de la prieteni și de la fani cu rochia purtată de Sophie Gregoire Trudeau la evenimentul de joi de la Casa Albă.

Designerul s-a născut la Blaj și a studiat artele plastice în Europa, înainte de a emigra în Canada, în 1999, unde a continuat studiile, participând la prestigiosul program de design vestimentar de la Ryerson University.

Din momentul în care prima sa colecție în 2007 a fost prezentată la Toronto Fashion Week, brandul Lucian Matis a continuat să se dezvolte. Cel mai recent, colecția lui Lucian Matis pentru primăvara — vara lui 2016 a primit premiul pentru cea mai bună colecție la Toronto Fashion Week, acordat de Fashion Magazine.

Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă