Vechiul parc amplasat la intrarea în localitatea Năvodari, pe drumul spre Lumina, se schimbă la față. Primăria din localitate a accesat fonduri europene de aproape 2,7 milioane de lei, iar cu acești bani a început lucrările de reabilitare și modernizare a parcului, lucrări care sunt aproape finalizate. Viceprimarul Florin Chelaru și managerul de proiect Adrian Constantin au prezentat, vineri, într-o conferință de presă, stadiul lucrărilor.
„În momentul de față, parcul este 90% gata și mai avem de făcut ultimele retușuri. Nu ar trebui să dureze mai mult de o săptămână“, a dezvăluit viceprimarul.
Parcul va avea o suprafață de 50.000 de metri pătrați. „Este un proiect foarte important pentru orașul nostru, pentru că vom avea mai mult spațiu verde, noul parc măsurând aproximativ 50.000 metri pătrați și va avea toate dotările necesare. „Au fost realizate piste de bicicliști, foișoare pentru bătrâni și au fost amplasate tobogane, leagăne și aparate de fitness. Practic, oamenii din Năvodari care nu-și
permit să plătească ore de fitness la una din sălile private vor avea la dispoziție aparate pentru lucrarea mușchilor abdominali, a brațelor, picioarelor etc.
Copiii, de asemenea, se vor putea plimba cu bicicletele pe piste, fără a mai deranja oamenii care vor să se plimbe prin parc“, a mai precizat viceprimarul. Acesta consideră că investiția este benefică și pentru turism, pentru că va constitui un punct de atracție pentru cei care își vor petrece viitoarele vacanțe de vară în Năvodari. „Acest proiect este unul destinat copiilor şi mamelor şi ei sunt cei mai fericiţi beneficiari, iar noi suntem mulţumiţi de ceea ce a ieşit. Proiectul este implementat la intrarea în oraş, iar prima imagine este ceea ce contează, este port-drapelul localităţii“, a conchis viceprimarul.
Probleme în timpul lucrărilor
Viceprimarul a spus că pe parcursul lucrărilor a întâmpinat o serie de probleme.
„Apa s-a dus în subsolurile blocurilor şi am fost nevoiţi să intervenim cu vidanjă şi tot felul de maşini, astfel încât să scoatem apa din subsoluri. Am mai spart din borduri, să putem să lăsăm fluxul apei să se ducă în zona de jos a oraşului. Asta este una din micile probleme. Am avut probleme foarte mari legate de faptul că pe acel amplasament conductele RAJA erau foarte vechi. Foarte multe din ele s-au rupt, s-au surpat. Am avut mare înţelegere şi de aceea proiectul a întârziat un pic pentru schimbarea conductelor pentru canalizare. Partea bună este că am trecut peste ele cu succes. Vreau să mulţumesc celor de la RAJA pentru că au înţeles că trebuie să se implice. Au făcut eforturi şi au schimbat din conducte la mai multe solicitări ale mele şi ale primarului oraşului Năvodari“, a precizat acesta.
Cofinanțare de 2%
Adrian Constantin a precizat că fondurile pentru acest proiect au fost obținute prin Programul Operaţional Regional și că autoritățile locale îl cofinanțează cu 2% din sumă. “Este un program care funcţionează foarte bine şi în care noi ne-am regăsit foarte mult pentru că acolo se regăseau toate cerinţele pe care oraşele le aveau. Despre proiect ar fi relevant să vă spun câteva cuvinte şi legat de finanţare, discutăm din nou de o finanţare de doar 2% din partea oraşului Năvodari, aspect important. Mai mult, activitatea la acest proiect a început în urmă cu vreo doi ani şi jumătate“, a declarat acesta.