21.4 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO INCREDIBILE: Vezi cum arată cei mai puternici copii din lume

FOTO INCREDIBILE: Vezi cum arată cei mai puternici copii din lume

În timp ce o treime dintre copiii din SUA se confruntă cu obezitatea, orice aspect care inspiră tânăra generaţie să aibă un stil sănătos de viaţă pare de dorit.

Însă o serie de experţi şi-au manifestat îngrijorarea privind influenţa lui C.J.Senter, un copil cu vârsta de 10 ani, care a devenit celebru sub numele de „Copilul Antrenament”.

C.J. are un abdomen impresionant cu 8 „pachete” de muşchi şi a vândut câteva mii de DVD-uri în care prezintă un program de antrenament pentru copii.

Foarte mulţi copii îşi doresc să ajungă ca Senter, iar un copil de 11 ani a afirmat că a slăbit aproape 5 kilograme în trei săptămâni, urmând rutina zilnică a copilului-antrenor.

Scăderea în greutate este scopul principal al antrenamentelor lui C.J. Senter.

Însă medicii au raportat faptul că se confruntă cu o creştere a numărului de copii care au suferit accidentări din cauza regimurilor prea dure de antrenament.

Doctorul Robert Gotlin, directorul Programului de Sport şi Ortopedie de la Beth Israel Medical Center din New York, a declarat că există mulţi copii care fac prea multe exerciţii. „Am fost martorul dublării numărului de accidentări suferite de copii cu vârsta de 8 sau 9 ani care se antrenează excesiv. Problema este că, la copii, ligamentele sunt foarte puternice. Copiii nu îşi rup oasele, ci le împing, ceea ce poate duce la deplasarea sau deformarea lor.”

Părinţii lui C.J. au declarat că nu îşi forţează copilul să se antreneze excesiv, iar banii nu au nici o legătură cu acţiunile fiului lor. Mama sa a declarat: „Nu a fost nimic planificat. Doar cu ajutorul exerciţiilor şi a jocurilor specifice copilăriei, C.J. şi-a dezvoltat musculatura.”

Tatăl său, Carlos Senter, a declarat: „Nu l-am obligat pe C.J decât să meargă la şcoală, să înveţe bine, să-i respecte pe ceilalţi şi să se comporte cu ei aşa cum şi-ar dori şi el ca ceilalţi să se comporte cu el”. Carlos Senter a spus că fiul său se antrenează de la vârsta de 5 ani, iar DVD-ul a fost ideea lui C.J.

„Sunt antrenor de fotbal şi în fiecare an văd din ce în ce mai mulţi copii care nu mai sunt într-o formă fizică bună”, a declarat tatăl lui C.J. „Mi-am dat seama că nu te poţi înţelege cu cei mici decât cu ajutorul unui copil, C.J. a venit cu ideea şi am realizat acel DVD.”

Forma fizică a lui C.J. este, însă, departe de cea a unui băieţel român, considerat ca fiind cel mai puternic copil din lume. La doar 5 ani, Giuliano Stroe, care locuieşte împreună cu părinţii săi în Italia, a intrat în Cartea Recordurilor datorită unor exerciţii fizice foarte dificil de executat, el reuşind, printre altele, să facă 20 de flotări în mâini pe verticală, fără punct de sprijin.

Cele mai citite

Rusia lovește orașul ucrainean Kosteantînivka: 3 morți și 3 răniți

Un atac rusesc asupra oraşului Kosteantînivka a ucis trei persoane şi a rănit alte trei. Acesta a vizat atât un bloc de locuinţe, cât...

Femeie înjunghiată în incinta unui magazin din Constanța. Autorul a fost prins

O femeie a fost înjunghiată de un bărbat sâmbătă după-amiază, în incinta unui magazin din municipiul Constanţa, autorul fugind apoi de la locul faptei,...

VIDEO Cum au lăsat „tricolorii“ vestiarele stadionului din Priștina. „Echipa României a fost aici“

Echipa națională a României a lăsat vestiarele stadionului pe „Fadil Vokrri” din Priștina, capitala Kosovo, acolo unde a avut loc meciul UEFA Nations League,...
Ultima oră
Pe aceeași temă