25.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO: Klaus Iohannis a vizitat târgul INDAGRA. Un oier i-a cerut șefului...

FOTO: Klaus Iohannis a vizitat târgul INDAGRA. Un oier i-a cerut șefului statului să boteze un miel: Tase, Tase, domnule președinte!

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri dimineaţă, la târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii (INDAGRA), organizat la Romexpo. Șeful statului a vizitat mai multe standuri şi a stat de vorbă cu agricultorii. La un moment dat, un oier i-a cerut acestuia să boteze un miel, iar președintele a fost de acord cu numele de „Tase”, informează Mediafax.

Însoţit de ministrul Agriculturii, Klaus Iohannis a trecut pe la mai multe standuri de la INDAGRA, intrând în vorbă cu oamenii. În faţa unui stand cu miere de albine, reprezentanţii unei asociaţii de producători îi spun preşedintelui că fac şi vând o miere de foarte bună calitate cu care au participat „şi la târgul de la Berlin”. „Sună bine, dar şi vindeţi?”, i-a întrebat Iohannis. „Se vinde, produsele noastre se vând”, a venit răspunsul. „Deci aveţi piaţă de desfacere, tot ce trebuie”, a constatat şeful statului. „Dar cum aţi făcut de v-aţi asociat atâţia?”, i-a mai întrebat el. „’La început au fost reticenţi, dar după aceea au văzut avantajele pe care le avem. Avem 120 de proiecte pe fonduri europene. Problema mare e să luptăm cu mierea contrafăcută”, i-au răspuns producătorii de miere.

Klaus Iohannis a vizitat şi standurile de ovine şi bovine. Un episod amuzat s-a petrecut când un oier i-a cerut şefului statului să îi boteze un miel. „Domnule preşedinte, botezaţi-ne un miel, ajutaţi-ne să-i dăm un nume. Ce nume să-i dăm?”, l-a întrebat un crescător de oi pe Iohannis, la care președintele l-a îndemnat să aleagă un nume care i se potrivește.

„Tase, Tase, domnule preşedinte”, a strigat cineva din mulţime. ”Auziţi, Tase să-i spunem, domnule preşedinte!”, a spus proprietarul mielului, la care președintele a replicat „Bun”. 

INDAGRA, târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei, are loc în fiecare toamnă la complexul Romexpo din Capitală. Anul acesta, târgul se desfăşoară între 2 şi 6 noiembrie.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a...

Dacian Cioloș a luat decizia: se retrage din politică

Dacian Cioloș a anunțat că se retrage din politică după eșecul răsunător înregistrat de partidul pe care îl conduce în ultima rundă de alegeri. Totuși,...

Slovacia se alătură inițiativei Cehiei pentru achiziția de obuze destinate Ucrainei

Preşedintele slovac Peter Pellegrini a anunţat miercuri în timpul unei vizite în Republica Cehă că iniţiativa gestionată de aceasta din urmă pentru achiziţia de...
Ultima oră
Pe aceeași temă