Incidentul care a avut loc, joi, în apropiere de Bosfor, între o navă care transporta oi din România și o navă rusească de spionaj a stârnit reacții pe rețelele de socializare. Astfel, internauții au postat mesaje, fotografii și au scris chiar și o baladă care ironizează evenimentul.
De exemplu, a fost creată o pagină similară cu Wikipedia, în care ziua marchează „Bătălia de la Ovine”, care reprezintă o „victorie decisivă a forțelor române”.
„România anunță că renunță să mai cumpere corvete. În locul lor trimitem vase cu oi să patruleze în largul coastei”, scrie un internaut. Un altul sugerează că „strategia de Apărare a țării are un nume de cod: Miorița”. Un alt internaut scrie: „La impozitul pe gospodărie, oile nu se mai pun la venit. Vor fi compensate la capitolul cheltuieli de Apărare”
„Imagini în premieră cu trupele NATO. Aici un batalion de munte”, scrie o altă internaută, care a postat o fotografie cu mai multe oi care merg pe un drum înzăpezit de munte.
O navă-spion a Rusiei a intrat, joi, în coliziune cu un alt vas în apropierea coastelor turce ale Mării Negre. Toți cei 78 de membri ai echipajului navei ruse au fost evacuați, dar nava s-a scufundat. Nava sub pavilion Togo avea la bord 8.800 de oi şi se îndrepta spre Iordania, potrivit postului turc NTV.
Pe aceeași temă:
Garda de Coastă a Turciei i-a evacuat pe cei 78 de militari ruși cu ajutorul bărcilor cu motor. Accidentul s-a produs la 40 de kilometri nord-vest de Strâmtoarea Bosfor. Ciocnirea s-a produs în condiții de ceață și vizibilitate scăzută. Nava Liman a suferit o spărtură sub nivelul apei. Rusia a trimis în sprijinul acesteia alte nave din Flota Mării Negre precum și un avion de transport AN-26.
Nava militară rusească Liman, care s-a scufundat joi în Marea Neagră, ar fi avut la bord rachete antiaeriene de tip Strela – 2. Aceste date apar chiar pe un site rusesc iar informațiile prezentate aici sunt recent actualizate. În cazul navei rusești Liman, datele sunt ulterioare momentului scufundării navei.