22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialZeci de arestări în dosarul furtului de țiței de la Urziceni

Zeci de arestări în dosarul furtului de țiței de la Urziceni

Zeci de persoane au fost arestate de magistrații de la Urziceni, în dosarul furtului de țiței și gazolină de la Ialomița. Este vorba despre o rețea formată din cel puțin 46 de membri, între care 25 erau angajați ai firmei prejudiciate, susțin surse apropiate anchetei.

Cei 46 de inculpaţi (aflaţi în stare de reţinere) au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Urziceni, care, la data de 8 octombrie 2014, a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora.

Surse judiciare arată că, în perioada noiembrie 2013 – 7 octombrie 2014, o parte dintre inculpaţi (25), angajaţi ai firmei respective au sustras în mod repetat, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, cantitatea de aproximativ 770.000 litri produse petroliere (ţiţei şi gazolină) cauzând un prejudiciu estimat la 1.771.000 lei, echivalentul a 402.500 euro. Furturile s-au produs la parcurile industriale situate în extravilanul comunelor Gârbovi şi Grindu, de către operatorii care lucrau la aceste unităţi (parcuri).

Procurorii spun că aceștia au fost ajutaţi în sustragerea produselor petroliere de către ceilalţi 19 inculpaţi.

În cauză au fost efectuate de către lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, sub supravegherea procurorului, percheziţii în 94 de locaţii, de unde au fost identificate şi ridicate o serie de bunuri având legătură cu cauza.

La desfăşurarea acestor activităţi procurorii au beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale Ialomiţa şi Bucureşti, Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă şi a Serviciului Român de Informaţii.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă