18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialViitoarea preşedinţie poloneză a Consiliului UE susţine aderarea României la spaţiul Schengen

Viitoarea preşedinţie poloneză a Consiliului UE susţine aderarea României la spaţiul Schengen

Premierul polonez Donald Tusk a dat asigurări că preşedinţia poloneză a Consiliului UE, ce va fi asigurată în a doua jumătate a anului, va acorda întregul său sprijin aderării în acest an a României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, fără alte condiţii politice suplimentare, informează Agerpres.

 

În cadrul unei întâlniri a grupului S&D din Parlamentul European cu reprezentanţii viitoareie preşedinţii poloneze a Consiliului UE, la care a luat parte şi Rovana Plumb, vicepreşedinte a S&D, Donald Tusk a dat un răspuns ”clar şi pozitiv” că Polonia va sprijini aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen pe parcursul acestui an, fără alte criterii politice. Răspunsul premierului polonez dă speranţe ca în viitorul semestru să se realizeze aderarea Romaniei la spaţiul Schengen.

‘În calitate de vicepreşedinte al grupului S&D, am participat la această întâlnire de lucru, în care am discutat cu mai mulţi miniştri din cabinetul polonez. Am fost foarte încantată de deschiderea pe care o manifestă acest cabinet faţă de obiectivul nostru, al României, de aderare la spaţiul Schengen. Este un semn pozitiv pentru lunile următoare. Noi, grupul socialiştilor europeni, vom continua să milităm pentru aderarea la Schengen, pentru că este un obiectiv important al României. Acum, eforturile noastre vor trebui susţinute şi de autorităţi, care trebuie să îşi intensifice dialogul cu ţările europene pentru ca acest obiectiv să fie realizat pe parcursul acestui an’, a spus Rovana Plumb.

Alături de eurodeputata română, la întâlnirea de miercuri au participat, din partea grupului S&D, preşedintele Martin Schulz, vicepreşedinţii Veronique de Keyser, Stephen Huhhes şi Hannes Swoboda, precum şi liderul delegaţiei poloneze Boguslaw Liberadski. Delegaţia guvernamentală poloneză, condusă de premierul Donald Tusk, i-a mai avut în componenţă pe ministrul de externe Radoslaw Sikorski şi ministrul afacerilor europene Mikołaj Dowgielewicz.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă