21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialVicepreședintele ANAF a DEMISIONAT, în urma acuzațiilor de corupție

Vicepreședintele ANAF a DEMISIONAT, în urma acuzațiilor de corupție

Vicepreședintele ANAF, Romeo Nicolae, și-a înaintat, joi, demisia din funcție premierului Victor Ponta, întrucât este urmărit penal într-un dosar de corupție, conform Agerpres.

„Vă informăm că domnul Romeo Florin Nicolae şi-a depus astăzi demisia la cabinetul premierului”, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Miercuri, șeful Direcţiei Generale Antifraudă, urmărit penal pentru trafic de influenţă, a fost pus sub control judiciar cu interdicția de a-și exercita funcția.

El ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată  la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova, arată anchetatorii.

Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

 

Cele mai citite

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...
Ultima oră
Pe aceeași temă