16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Percheziții la casa de ajutor reciproc financiar, Expresul CFR. Prejudiciu de...

UPDATE: Percheziții la casa de ajutor reciproc financiar, Expresul CFR. Prejudiciu de 4 milioane de lei

Polițiștii din cadrul Poliției Capitalei efectuează, vineri dimineață, la sediul casei de ajutor reciproc financiar Expresul Fiananciar, transmite B1 TV.

Mai multe persoane din cadrul C.A.R-ului sunt bănuite că au folosit cotizațiile pensionarilor pentru a efectua împrumuturi fictive în numele membrilor. Prejudiciul se ridică la  patru milioane de lei. Potrivit primelor informații, polițiștii au emis 19 mandate de aducere.

Într-un comunicat al poliției se arată că „ în perioada noiembrie 2013 – martie 2014, poliţiştii bucureşteni – Secţia 5 Poliţie au documentat activitatea infracţională a unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals, uz de fals şi înşelăciune. Astfel, din cercetările efectuate a reieşit faptul că, în perioada 2010 – 2013, membrii grupării, profitând de poziţiile ocupate în cadrul unei asociaţii nebancare de ajutor financiar din Capitală şi în baza unor înţelegeri prealabile ar fi înregistrat peste 600 de contracte de împrumut şi ar fi eliberat sumele menţionate în acestea (cu valori cuprinse între 6.000 – 10.000 de lei), deşi cunoşteau faptul că respectivele contracte sunt falsificate".

Potrivit polițiștilor, în acest dosar se fac cercetări pentru delapidare, înşelăciune, fals şi uz de fals, anchetatorii urmând să stabilească, la finalul audierilor, dacă în cazul suspecţilor vor fi luate măsuri preventive.

Percheziţiile au fost făcute de Poliţia Capitalei, împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Cele mai citite

Raya a salvat-o pe Arsenal de la eșec! Portarul spaniol a avut o paradă uluitoare

David Raya, portarul lui Arsenal, a fost protagonistul unei duble parade impresionante care a salvat echipa sa în meciul împotriva Atalantei, scor 0-0, din...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Monaco a învins-o pe Barcelona! Cine e puștiul minune care a adus victoria

George Ilenikhena, autorul golului de 2-1 în meciul dintre Monaco și Barcelona, a devenit deja un specialist în stabilirea de recorduri. La doar 18 ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă