Unul dintre angajații Black Cube, Weiner Ron, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare. Weiner este acuzat de încercări de intimidare la adresa șefei DNA, Laurei Codruța Kovesi, potrivit Mediafax.
„În baza art.38 Cod penal , art. 39 alin 1 litera b Cod penal, art. 45 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului Weiner Ron pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare la care se adaugă un spor ( obligatoriu ) de o treime din totalul celorlalte pedepse ( 1 an şi 8 luni închisoare) , stabilind pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 8 luni închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului prevăzut de art. 66 alin. 1 lit. n Cod penal şi anume dreptul de a comunica cu victimele ( persoanele vătămate Eduard Kovesi, Liliana Sabău şi Fusea Sorin ) sau cu membri de familie ai acestora ori de a se apropia de acestea. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere, conform art. 92 Cod penal”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.
În timpul cât va fi supravegheat, Weiner Ron va trebui să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă şi să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Bucureşti sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
David Geclowicz, cel de-al doilea israelian cercetat pentru aceleași fapte ca și Weiner, a fost condamnat de Tribunalul București la doi ani de închisoare cu suspendare, condamnare dată pe 16 noiembrie.
Weiner Ron și David Geclowicz au fost arestați preventiv pentru săvârșirea infrațiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informative, alterarea integrității datelor și operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice. Ei au fost descoperiți în timp ce încercau să acceseze cu dispozitive speciale, telefoanele și calculatoarele folosite de șefa DNA, Laura Codruța Koveși, și a familiei sale. S-a dovedit ulterior că cei doi ar fi lucrat pentru compania israeliană Black Cube, dar nu se cunoaște numele persoanelor pentru care ar fi trebuit să adune informațiile despre șefa DNA. Într-un interviu pentru Europa FM, Laura Codruța Kovesi a declarat că Black Cube ar fi fost angajată de mai mulți oameni de afaceri cu influențe mari în România, care ar fi plătit aproape un milion de euro pentru informațiile respective.
Weiner și Geclowicz au fost puși în libertate, dar în prezent, sunt cercetați sub control judiciar.
În același dosar mai sunt cercetați doi bărbați: fostul angajat SRI, Daniel Dragomir, și Yossi Barkshtein, cetățean israelian pe care procurorii nu l-au putut găsi. În luna septembrie a anului în curs judecătorii au decis arestarea preventivă a lui Daniel Dragomir, la cererea DIICOT, în dosarul Black Cube, fiind acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei israelieni să obţină informaţii despre procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Procurorii DIICOT îl acuză pe Daniel Dragomir, fost angajat al SRI, de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, şi instigare la violarea secretului corespondenţei.